Shop online of bezoek onze showroom in Hilversum!
Klantenservice
Kan ik je helpen?
Vragen?
Wij zijn bereikbaar op:
 • Ma t/m Vr: 09:30 - 17:00
 • Zaterdag: 10:00 - 17:00
 • Zondag: Gesloten

Stuur een bericht

Contact opnemen

Wij horen graag waar wij je mee kunnen helpen. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op per e-mail.

Alle klusjes die je in deze tijd perfect kunt uitvoeren in je badkamer en keuken

Alle klusjes die je in deze tijd perfect kunt uitvoeren in je badkamer en keuken

In deze Corona crisis zitten we meer aan huis gekluisterd. Meer thuis zitten, kan er ook voor zorgen dat je anders naar bepaalde dingen in huis gaat kijken. Vooral nu het voorjaar is, kan dat voor de nodige voorjaarskriebels zorgen. Tijd voor een grote schoonmaak!

Om je in deze quarantaine tijd ‘bezig te houden’, hebben wij een aantal klusjes verzameld waarvoor het nu een perfect moment is om ze uit te voeren. Klusjes voor in de badkamer en keuken, daarnaast mag een beetje selfcare natuurlijk niet ontbreken.

Voordat je begint

Voor het schoonmaken van je badkamer en keuken adviseren wij enkel schoonmaakmiddelen op natuurlijke basis, zoals groene zeep, schoonmaakazijn en soda. Dit zijn milde schoonmaakmiddelen die geen schade kunnen toebrengen. 

Klusjes voor in de badkamer

 • Opbergen van toiletartikelen

Begin de schoonmaak met het minimaliseren van je badkamer. Ga bijvoorbeeld eens goed door je kastjes en mandjes en verzamel alles dat je niet meer gebruikt. Misschien kun je hier een ander blij mee maken! Ondertussen ruimt dat bij jou lekker op. De ruimte die je overhoudt, kun je gebruiken voor het opbergen van toiletartikelen die nu in je badkamer in het zicht staan, zoals bijvoorbeeld artikelen die op de wastafel staan. Dit geeft je badkamer een nette, opgeruimde uitstraling. Ook het oprollen of opvouwen van je handdoeken kan hier aan bijdragen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een van de populaire technieken van Marie Kondo. Of gebruik één van onze andere tips voor een opgeruimde badkamer.

 • Grote schoonmaak in de badkamer

Er zijn genoeg plekken in de badkamer die wel eens een grondige schoonmaak kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan je kranen, wasbak en bad. Wil je deze producten ontkalken? Lees dan de tips in ons artikel over kalk verwijderen uit jouw badkamer. Ook onder andere tips voor het schoonmaken van zwarte kranen en andere type kranen hebben wij artikelen staan op ons blog! Voor de grondige schoonmaak raden we je ook vooral aan om deze onderdelen eens goed te reinigen:

 • Douchegordijn en badmat wassen
 • Ramen lappen
 • Voegen ontdoen van schimmel
 • Lampen afstoffen 
 • Toilet ontdoen van aanslag
 • Afvoer en douchegoot reinigen (doe dit met soda!)

Na deze grondige schoonmaak zal alles weer blinken! 

 • Toiletartikelen schoonmaken

Als je eenmaal begonnen bent, zul je merken dat je het liefst dan ook meteen álles schoonmaakt. Denk daarom ook aan het schoonmaken van toiletartikelen en toiletaccessoires. Dit is het perfecte moment om ook eens je make-up kwasten en haarborstels te reinigen. Voor het wassen van make-up kwasten adviseren we babyshampoo en voor het schoonmaken van je haarborstel kun je het beste soda gebruiken.

 • Een nieuwe badkamer met kleine ingrepen 

Het is tevens een goed moment om de badkamer met kleine aanpassingen een nieuwe uitstraling te geven. Schilder bijvoorbeeld de lijst van je spiegel in een andere kleur of geef je badkamermeubel een nieuwe look. Met kleine ingrepen heb je een nieuwe badkamer!

 • Planten onder de douche

Klinkt misschien een beetje gek, maar was ook je planten eens. Je planten komen vaak onder het stof te zitten, waardoor de poriën verstoppen en ze niet meer goed kunnen ademen. Dit is vergelijkbaar met onze huid. Om de poriën weer te openen, zet je ze onder de douche en spoel je het stof weg. Vervolgens laat je de plant nog even staan, zodat het teveel aan water uit de pot weg kan lopen. Doe dit vooral voordat je begint met de schoonmaak in de badkamer, want het zou zonde zijn als al je ingespannen werk in de douche weer in één klap voor niets was...

Klusjes voor in de keuken

Ook in de keuken zijn er genoeg klusjes te doen! De keuken maak je waarschijnlijk vaak genoeg schoon, maar er zijn een aantal plekjes die je dan wellicht niet altijd meeneemt. Daar is het nu het perfecte moment voor! Wat dacht je van:

 • Keukenapparatuur een flinke sopbeurt geven en ontkalken. Onder andere je oven, magnetron en waterkoker kunnen waarschijnlijk wel een schoonmaak gebruiken
 • Maak je keukenkraan grondig schoon
 • Gordijnen wassen of jaloezieën schoonmaken
 • Ramen lappen
 • Vriezer ontdooien, waardoor alle ijsvorming verdwijnt en er weer meer ruimte vrijkomt
 • Koelkast legen en eens goed schoonmaken. Vergeet ook de randjes met schimmel niet
 • Afzuigkap filters vervangen
 • Voorraad in je kastjes uitzoeken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de expiratiedata op de verpakkingen.

Vergeet ook jezelf niet! 

In deze tijd mag je ook wel wat liever voor jezelf zijn en dan is selfcare geen overbodige luxe. Wat kun je daar aan doen? Duik je (net schoongemaakte) badkamer in! Als je een bad hebt, laat deze dan lekker vollopen en zet een muziekje aan. Creëer een ontspannen ‘hammam’ gevoel in de badkamer met geurkaarsen of -oliën. Met een fijn boek of tijdschrift kun je even de tijd voor jezelf nemen. Dit moment kan ook juist perfect zijn om even niets te doen en te mediteren. Daar word je hopelijk wat rustiger van in deze gekke tijd.

Geen bad? Neem dan eens de tijd voor een zachte reiniging van je gezicht. Denk hierbij aan een (zachte) scrub of exfoliant en een masker. Steek tijdens deze gezichtsbehandeling ook een lekkere geurkaars aan om even te genieten van deze ‘me-time’.

We hopen dat onze tips je helpen in deze tijd. Stay safe!