Wij zijn 2de Pinksterdag 6 juni geopend! Kom spontaan langs in onze showroom in Hilversum of plan hier je afspraak in.
Klantenservice
Kan ik je helpen?
Vragen?
Wij zijn bereikbaar op:
  • Ma t/m Vr: 09:30 - 17:00
  • Zaterdag: 10:00 - 17:00
  • Zondag: Gesloten

Stuur een bericht

Contact opnemen

Wij horen graag waar wij je mee kunnen helpen. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op per e-mail.

Badkamertrends en ontwikkelingen in sanitair

Badkamertrends en ontwikkelingen in sanitair

Vroeger was de badkamer vooral een ruimte waar mensen zich wasten, naar de wc gingen en een wasje draaiden. Tegenwoordig is de badkamer voor veel mensen ook een plek waar ze tot rust willen komen en kunnen ontspannen. Dat uit zich in veel van de huidige badkamertrends en ontwikkelingen op sanitairvlak. Mastello zet de hoogtepunten op een rijtje.

De badkamervloer vrij

Opkomend in veel Nederlandse badkamers: badkamermeubels die als het ware ‘zweven’. Het kastje onder de Solid Surface wastafel of wasbak is verdwenen, de zwanenhals is (goeddeels) weggewerkt in het blad van de wastafel of wasbak. Het effect? De vloer is vrij, waardoor je een opgeruimd en ruimtelijk gevoel krijgt. Bijkomend voordeel: de vloer is ook gemakkelijker schoon te maken.

Sfeer dankzij verlichting

Dat lampjes een geweldige boost kunnen geven aan de sfeer, wordt ieder jaar met kerst weer bewezen. Waarom dan niet wat meer sfeer creëren in je badkamer? Het kan bijvoorbeeld door voor dimlichten te kiezen, of door een spiegel of spiegelkast te kiezen met een lichtbalk eromheen. Zo’n lichtlijst geeft een prachtige, warme uitstraling en levert bovendien het broodnodige gezichtslicht op tijdens het opmaken of scheren. Voor wie het budget het toelaat – en die een bad heeft – is er tegenwoordig led-sfeerverlichting voor ligbaden op de markt.

Badkamer? Welnee, wellnessruimte!

Een trend die wij zien in badkamerland, is dat mensen hun badkamer omtoveren tot een soort mini-spa. Ook als je banksaldo beperkt is, zijn er mogelijkheden om een wellnessruimte (of hoekje) te maken. Denk bijvoorbeeld aan accessoires als geurkaarsjes, fijne en kleurige zeepjes, een zachte mat en tropische planten. Geheel tot rust komen, lukt natuurlijk het beste met harmonische muziek voor tijdens het douchen, badderen en aankleden. Zet daarom een waterproof badkamerspeakertje neer voor je telefoon of mp3-speler, die zijn tegenwoordig al voor zo’n twee tientjes te verkrijgen. Wie wat meer te besteden – en de ruimte – heeft, kan natuurlijk kiezen voor een stoomdouche, sauna of whirlpool.

Minder is meer is de nieuwe badkamertrend

Een badkamer die volgens het minimalisme is ingericht, kan een krachtige en industrialistische uitstraling hebben. Gebruik hiervoor materialen als RVS, solid surface en beton. De badkamermuren laat je onafgewerkt, of hooguit breng je een laag grof stucwerk aan. Vaak wordt wel iets uitbundiger uitgepakt in het kleurgebruik, bijvoorbeeld door natuurmotiefjes te gebruiken op de meubels en tegels.

Badkamersanitair lijkt op het eerste gezicht vaak universeel, tijdloos en misschien ook wat saai. Wie er wat dieper induikt, ziet dat er allerlei (soms spannende of bijzonder praktische) variaties mogelijk zijn, waarbij solid surface steeds meer wordt gebruikt in de modernisering van de badkamer.

Losstaande baden

Het blijft een badkamertrend: na een snelle opmars is het Solid Surface bad inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse badkamer. Vroeger werd het ligbad weggemoffeld in een hoekje. Nu ze tegenwoordig zo oogstrelend zijn qua vormen, materialen en kleurgebruik, krijgen ze een steeds prominentere plek in de badkamer. De losstaande ligbaden zijn er in alle soorten, vormen en maten, waardoor er altijd één beschikbaar is die bij jouw badkamer matcht!