Shop online of bezoek onze showroom in Hilversum!
Klantenservice
Kan ik je helpen?
Vragen?
Wij zijn bereikbaar op:
  • Ma t/m Vr: 09:30 - 17:00
  • Zaterdag: 10:00 - 17:00
  • Zondag: Gesloten

Stuur een bericht

Contact opnemen

Wij horen graag waar wij je mee kunnen helpen. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op per e-mail.

Badkamertrends voor 2018

Badkamertrends voor 2018

Een nieuw jaar betekent nieuwe badkamertrends. Sommige trends blijven jarenlang aanhouden, maar ieder jaar komen er ook weer trends bij. Wat zijn de badkamertrends die we in 2018 zien? In 2018 staan luxe, comfort en functionaliteit centraal in de badkamer. Door sommige trendwatchers wordt er zelfs gezegd dat de badkamer de nieuwe woonkamer wordt. Een plek met comfort, waar je heerlijk kunt uitrusten en kunt bijkomen na een dag werken. Hoe je deze elementen kunt doorvoeren in jouw badkamer, lees je in dit artikel!

De minimalistische uitstraling

Een trend die we de laatste jaren al zagen, maar ook in 2018 blijft aanhouden, is de minimalistische stijl. Deze stijl kenmerkt zich door de design vormgeving gecombineerd met strakke lijnen en vormen. Een materiaalsoort die daar, in de badkamer perfect bij past, is Solid Surface. Deze duurzame steensoort heeft een gladde structuur zonder poriën. Het is hygiënisch in gebruik en is met weinig moeite schoon te maken, omdat het geen naden heeft. Een perfecte materiaalsoort voor in de badkamer en een goede keuze als je van strak en elegant houdt.

Badkamermeubels van marmer

Naast Solid Surface is ook marmer nog steeds een erg populaire materiaalsoort in de badkamer. Marmer is hele mooi combinatie met de mat zwarte kranen van Meir. Deze strakke zwarte kranen geven namelijk een minimalistische uitstraling aan het warme marmer. Een combinatie die in de badkamer erg opvallend is. Als je dat warme gevoel wil versterken, kun je het marmer ook mooi combineren met koperen kranen.

Ook zwarte kranen blijven populair

De verkoop van zwarte kranen blijft maar stijgen. Steeds meer mensen ontdekken deze hit en hoewel het in 2017 al een trend was, is het nog steeds een populair onderdeel van de badkamer. De zwarte badkranen zijn namelijk met ontzettend veel materiaalsoorten en interieurstijlen te combineren. Daarnaast komt de kleur zwart in veel meer badkamerelementen voor, zoals zwarte douche kozijnen, zwarte doucherekjes en zwarte spiegel omlijstingen.

Nisjes in de douche

Bij de minimalistische stijl hoort de opgeruimde badkamer. Alles moet zo strak mogelijk en daarom worden er in steeds meer douches een nisje in de muur gebouwd. Dit nisje functioneert uitstekend voor het plaatsen van de douche artikelen, zoals shampoos en douchegels. Hierdoor zijn doucherekjes overbodige douche accessoires.

De exotische badkamerstijl

Wil je je badkamer niet compleet verbouwen, maar wel iets veranderen? Voeg dan wat planten toe aan je badkamer. Botanische elementen zien we in het hele huis terug en dan kan de badkamer niet achterblijven. Niet elke plant is geschikt voor in de badkamer. Let er bij het uitzoeken van een badkamer plant op dat de plant weinig daglicht nodig heeft en tegen vochtige plekken kan. Planten die geschikt zijn in de badkamer zijn bijvoorbeeld cactussen, varens en de populaire monstera deliciosa (oftewel de gatenplant). Wanneer je een toilet in de badkamer hebt is een zwarte toiletrolhouder een mooie toevoeging. 

Tegeltrends in 2018

Als laatste zijn er nog een aantal opvallende tegeltrends in de badkamer. De vierkante en rechthoekige tegels kennen we allemaal wel, maar zijn de hexagon en visgraat tegels je al eens opgevallen? Hexagon tegels zijn zeshoekige tegels die tegen elkaar geplaatst worden als een soort mozaïek. Deze tegels zijn erg mooi in matte kleuren, zoals bijvoorbeeld mint.

De visgraat vloer zien we al jaren in de woonkamer, maar ook visgraat tegels op de muur maken in 2018 hun opkomst. De tegels worden als een visgraat tegen de muur geplaatst en dit zorgt voor een opvallend en bijzonder motief.

Toch liever de tijdloze rechthoekige tegels? Kijk dan eens voor geglazuurde tegels. Deze tegels hebben een retro-chic uitstraling en zijn verkrijgbaar in allerlei zachte kleuren. De glimmende glazuurtegels gaan perfect samen met moderne sanitaire elementen, zoals kranen in het zwart of gouden kranen. Als je toch liever kiest voor klassieke badkamertegels is het misschien wel een leuk idee om één van de tegeltrends voor een klein deel in de badkamer te laten terugkomen. Laat je een nisje in de douche bouwen? Laat dan de visgraat tegels of hexagon tegels hier terugkomen.