Een nieuwe badkamer wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Kalk, vuil en beschadigingen  doen het ultieme wellnessgevoel geen goed. In dit blog vertellen we hoe je zonder reguliere schoonmaakmiddelen jouw badkamer blinkend schoon kunt houden. Lees snel verder!

  1. Zelfgemaakte kalkreiniger

Kalk verwijderen kan met een kan-en-klare kalkreiniger, maar er zijn meer opties. Wat dacht je van zelf kalkreiniger maken? Door zelf schoonmaakmiddel te maken bespaar je niet alleen geld, het is ook nog eens goed voor het milieu. Om zelf kalkreiniger te maken heb je  twee eetlepels citroenzuur, een scheutje citroensap en 200 ml water nodig. Meer niet! Voeg de ingrediënten samen in een spuitflacon en jouw schoonmaakmiddel is klaar voor gebruik. Je gebruikt het op precies dezelfde manier als reguliere kalkreiniger: inspuiten, even in laten werken en met een natte doek afnemen. Je kunt natuurlijk zelf gaan boenen in jouw badkamer, maar eigenlijk heeft een mooie badkamer een specialist op schoonmaakgebied nodig. Een schoonmaakster weet precies wat er gevraagd wordt en maakt uw badkamer snel en grondig schoon.

  1. Kalk verwijderen met schoonmaakazijn

Zelfgemaakte kalkreiniger is niet de enige optie om zonder reguliere reinigers jouw badkamer brandschoon te krijgen. Kalk op de douchekop kun je ook verwijderen met schoonmaakazijn. Maak een sopje van 2/3 schoonmaakazijn en 1/3 water, leg de douchekop hier een nachtje in en de kalk is verdwenen. Wil je direct ontvetten? Voeg dan een scheutje afwasmiddel toe aan dit mengsel en gebruik het in de hele douchecabine. Die prachtige matzwarte kranen verdienen het op brandschoon te blijven!

  1. Extra schoonmaaktips voor de badkamer

Bovenstaande tips zijn hartstikke handig, maar wij hebben als cadeautje nog meer tips voor je!

  • Gebruik babyolie om jouw kranen streeploos en glanzend te krijgen

Last van strepen op de kranen na het schoonmaken? Pak dan een zachte doek met wat babyolie. Wrijf hiermee over de kranen en ze zullen glanzen als nooit tevoren!

  • Zeepresten kun je verwijderen met een halve grapefruit en wat zout

Zeepresten zijn vervelend, maar met een beetje creativiteit zijn ze zo weer verdwenen. Snijd een grapefruit doormidden en strooi zout op het snijvlak. Hiermee wrijf je vervolgens over de zeepresten. Die zijn binnen no-time verdwenen en de grapefruit laat een heerlijke geur achter!

  • Met een pot zwarte thee wordt jouw spiegel perfect schoon

Hier heb je dubbel voordeel van! Met hete zwarte thee en een zachte doek verwijder je eenvoudig vuil van de spiegel. Even droog wrijven met wat keukenpapier en je bent klaar. Houd wat thee over zodat je zelf na jouw schoonmaakrondje kunt genieten van een lekker kopje thee.

Ben je op zoek naar nog meer tips over het schoonmaken van de badkamer? Download dan gratis het Hulp in Huis e-book over het schoonmaken van de badkamer. Deze staat boordevol slimme tips en trucs!