Shop online of bezoek onze showroom in Hilversum!
Klantenservice
Kan ik je helpen?
Vragen?
Wij zijn bereikbaar op:
  • Ma t/m Vr: 09:30 - 17:00
  • Zaterdag: 10:00 - 17:00
  • Zondag: Gesloten

Stuur een bericht

Contact opnemen

Wij horen graag waar wij je mee kunnen helpen. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op per e-mail.

Tips voor een opgeruimde badkamer

Tips voor een opgeruimde badkamer

Het is wellicht niet het allerleukste om te doen, maar toch moet het af en toe: de badkamer opruimen. Een badkamer kan al snel een rommeltje worden, van rondzwervende handdoeken tot open potten gel. Vooral als je een kleine badkamer hebt, kan het snel een rommel zijn. Het hoeft natuurlijk helemaal niet meteen zo extreem als in het boek ‘Opgeruimd!’ van Marie Kondo. Wij geven je wat tips zodat jij een mooie opgeruimde badkamer hebt die Scandinavisch oogt! Met onze handige opruimtips blijft je badkamer en hele huis lekker opgeruimd.

Less is more!

Een minimalistische Scandinavische stijl; less is more. Al die potjes, flesjes en zeepbakjes staan ontzettend leuk, maar zorgen er ook voor dat de badkamer snel rommelig oogt. Ditzelfde geldt ook voor de vele flessen shampoo’s, bodylotions, tandpasta’s en crèmes. Als je houdt van de minimalistische uitstraling betekent dit dus dat je van die badkameraccessoires af moet. Dit betekent dat je een keer goed kritisch moet kijken naar deze producten. Alle producten die je eigenlijk nooit gebruikt, niet fijn vindt of overbodig zijn, kunnen weg. Dit betekent natuurlijk niet meteen dat het de prullenbak in moet, geef zo veel mogelijk producten bijvoorbeeld aan familie of vriendinnen. Grote kans dat je hen er wel blij mee maakt!

Alle producten die je overhoudt en echt nodig hebt, kun je vervolgens zo veel mogelijk in een professional organizer, lades en kasten plaatsen. Alleen de producten die je écht veel gebruikt (en héél leuk staan in je badkamer) mogen in het zicht blijven staan. Dit scheelt ook veel schoonmaakwerk, want hoe meer spullen, hoe meer stof. Probeer echt kieskeurig te zijn en zoveel mogelijk spullen weg te doen en alleen de spullen die je echt nodig hebt te houden. Door je spullen eens goed uit te zoeken weet je precies wat je in huis hebt en kun je geld besparen, door geen onnodige producten meer te kopen.

Neutrale kleuren maken het verschil

Het is je vast wel eens opgevallen dat Scandinavische badkamers vaak geen felle kleuren hebben. Integendeel, deze badkamers zijn vaak compleet wit. Wit is een rustgevende kleur die ervoor zorgt dat het strak en minimalistisch oogt. Een witte badkamer zal er daarom eerder opgeruimd uitzien dan een badkamer met veel verschillende kleuren. Iets om zeker over na te denken als je je badkamer gaat verbouwen. Is een witte badkamer toch iets te klinisch voor jou? Kies dan voor zachte pasteltinten, zoals lichtgroen of lichtroze. Daarnaast kan ook een vrijstaand bad voor een opgeruimde badkamer zorgen. Een vrijstaand bad heeft namelijk geen randjes waar je potten crème of badschuim op kunt zetten.

Creëer opbergruimte

Ga jij je badkamer opruimen? Zorg dan voor genoeg opbergruimte. Al die handdoeken en badkameraccessoires moeten natuurlijk netjes worden opgeborgen. Je badkameraccessoires kun je grotendeels waarschijnlijk kwijt in je badmeubel. Handdoeken kun je prima in het zicht opbergen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een mooie handdoekhouder. Het handige aan deze handdoekhouder is dat je de handdoeken kan opstapelen op de plank, maar óók kan ophangen. Een mooie methode van je handdoeken opbergen, is door de handdoek eenmaal dubbel te vouwen en vervolgens op te rollen. Stapel de rolletjes vervolgens op. Dit geeft een nette, maar vooral speelse uitstraling. Uiteraard kun je je handdoeken ook altijd gewoon dubbelvouwen en opstapelen.

Om te voorkomen dat natte handdoeken op de grond blijven liggen, is het ook een idee om een aantal vierkante handdoekhaakjes op te hangen. Monteer deze aan de deur of aan de wand en het oogt een heel stuk meer opgeruimd! Heb je écht heel veel handdoeken? Leg dan maximaal 2 à 4 handdoeken in het badmeubel en ruim de rest van de handdoeken buiten de badkamer op. Leg ze bijvoorbeeld in de linnenkast of in je kledingkast. Dit scheelt veel ruimte, vooral in een kleine badkamer! Houd 2 tot 4 handdoeken voor dagelijks gebruik en bewaar de rest voor als de handdoeken die je gebruikt aan vervanging toe zijn of als je gasten hebt.

Sorteer je badkameraccessoires

Sommige accessoires gebruik je dagelijks, andere wekelijks of maandelijks. De producten die je dagelijks gebruikt wil je waarschijnlijk binnen handbereik hebben. Door deze accessoires te sorteren en een vaste plek te geven, kun je het sneller opruimen. De producten die je een stuk minder frequent gebruikt, kun je opbergen in het badmeubel of in een kast. Leg bijvoorbeeld ook al je make-up producten bij elkaar. Alle andere rondvliegende elastiekjes, klemmetjes, etc. kun je in een bakje doen. Ook deze kun je in het badmeubel plaatsen, zodat het niet in het zicht staat. Door alles een vaste plek te geven wordt het nog leuk om je badkamer op te ruimen.

Het hele huis opruimen is vaak niet leuk, maar alleen een badkamer opruimen hoeft echt geen straf te zijn! Kort samengevat is het daarom het advies om zo veel mogelijk producten uit het zicht te halen. Een badkamer opruimen hoeft geen straf te zijn. Door de producten op te bergen achter kasten of in lades oogt de badkamer strakker en opgeruimd. Dan is het ook een stuk minder erg als er wel een keer een open tube tandpasta blijft liggen!

Heb jij nog goede tips om je badkamer een opgeruimde uitstraling te geven?