Veelgestelde vragen

Kranen

Galvaniseren, ook bekend als electroplating, is een proces dat elektrische stroom gebruikt om metaal op te lossen én te vormen. De kranen worden onder stroom in een kleurbad gedompeld waardoor de kleur aan het product blijft kleven. Dit zorgt ervoor dat de kranen een zeer slijtvaste en krasbestendige afwerking krijgen. Galvaniseren is ten opzichte van poedercoating veel minder gevoelig voor slijtage. Kleine krasjes zijn minder snel zichtbaar. Galvaniseren zorgt daarnaast voor een gladde, strakke afwerking terwijl bij poedercoating vaak kleine bobbeltjes op de kranen zichtbaar zijn. Tevens worden producten met een poedercoating afwerking veelal geleverd met een beperkte garantie van slechts één jaar. Dit in tegenstelling tot Meir die maarliefst 10 jaar garantie geeft op de afwerking van de gegalvaniseerde kranen.

Nee, dit hangt af van hoe hard (kalkrijk) het water is dat uit je kraan komt. Wel valt kalk bij zwarte kranen sneller op dan bijvoorbeeld rvs kranen. Advies is om de kranen na het douchen en schoonmaken te drogen met een zachte doek. Toch last van kalkvlekken op je zwarte kraan? Maak dan je kraan schoon met een schoonmaakmiddel op basis van citroenzuur. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen met chloor, zoutzuur azijnzuur of andere sterke zuren. Hiermee kun je je kraan blijvend beschadigen. Ook schuursponsjes, schuurmiddelen of microvezeldoeken kunnen krassen geven op je kraan. zwarte kranen schoonmaken

Bij de gekleurde kranen van het merk Meir ontvang je een levenslange garantie op de afwerking van de kraan. Daarnaast ontvang je 10 jaar garantie op de binnenwerken en 10 jaar garantie op de onderdelen. Op de afwerking van de rvs kranen van ons eigen merk ontvang je 25 jaar garantie. Tevens krijg je 5 jaar garantie op de binnenwerken en 3 jaar garantie op de onderdelen.

Meir heeft door middel van smart engineering een manier ontwikkeld om douches minder water en energie te laten verbruiken. De regendouche van Meir combineert lucht en water om een fijne druk te creëren, zonder daarvoor veel water te verbruiken. Er wordt bijvoorbeeld veel minder water verbruikt dan bij een normale regendouche. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar zorgt ook voor lagere verbruikskosten.

Rvs 304 en rvs 316L zijn beide roest- en kleurvast door de samenstelling van het rvs. Rvs is een mengsel van legeringselementen, hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Rvs 304 en rvs 316L zijn daarnaast slijtvast doordat de kranen en accessoires volkomen uit roestvrij staal bestaan, en dus niet alleen de oppervlaktelaag. De toevoeging van het element molybdeen en het hoge percentage nikkel maakt rvs 316L bestendiger tegen chloriden en corrosie dan rvs 304.

De zwarte kranen van Meir hebben een lange levensduur. Dit komt onder meer doordat de zwarte kranen gegalvaniseerd zijn. Galvanisatie geeft de zwarte kranen een harde laag metaal. Deze laag is slijtvaster, kleurvaster en roestbestendiger dan het traditionele poedercoaten of spuiten van kranen. Dit alles zorgt ervoor dat de zwarte kranen mooi zijn én blijven, ook na langdurig gebruik.

Een thermostaatkraan is een kraan met ingebouwde thermostaat. De thermostaat regelt de temperatuur van het water. Je kunt dit met één knop instellen: draai de knop warmer of kouder en de thermostaat mengt het water tot de gewenste temperatuur. Bij een mengkraan mengt u ‘zelf’ het koude en warme water door de twee knoppen open te draaien. Het verschil tussen de thermostaatkraan en de mengkraan is dus vooral de manier waarop de temperatuur wordt geregeld. Een thermostaatkraan is stabieler als het gaat om temperatuurschommelingen en tegenwoordig beschikken veel van deze kranen over een bescherming tegen te hoge temperaturen. Daarnaast is het duurzamer omdat je minder water verspilt om de juiste temperatuur te bereiken. Daartegenover staat wel dat een mengkraan met zijn klassieke vorm en vaak luxe design bij sommige stijlen badkamers net wat beter past en/of mooier kan worden weggewerkt.

Nee, dit is niet nodig. Bij al onze kranen zijn nagenoeg alle onderdelen vanaf buitenaf te vervangen. Dat scheelt een hoop werk!

Onze Meir regendouches verbruiken ongeveer 7-10 liter water per minuut. Gemiddeld verbruiken regendouches zo’n 15-20 liter per minuut, dus dit is bij Meir beduidend minder. In de meeste gevallen is een CW4 cv-ketel daarom voldoende. Als je op meerdere plaatsen tegelijkertijd warm water wil verbruiken, bijvoorbeeld in de douche en de keuken, dan biedt een CW5 cv-ketel optimaal comfort.

Hieronder vind je een installatietekening met standaard adviesmaten. Dit kan je helpen bij het bepalen van de juiste hoogte van je kraan. Het is uiteraard mogelijk om hier vanaf te wijken in verband met persoonlijke behoeftes en/of postuur.

De koperen kranen van Meir verkleuren niet. Meir maakt bij de afwerking gebruik van galvanisatie. Bij dit proces worden de kranen onder stroom in een kleurbad ondergedompeld, waardoor de lak aan het product blijft kleven. Galvaniseren maakt de koperen kranen slijtvaster dan iedere andere kraan die met een traditionele poedercoating wordt bewerkt. De koperen kleur die de kraan tijdens dit proces krijgt, blijft! Tevens zijn de kranen voorzien van anti-fingerprint coating, waardoor je er ook geen vlekken op ziet.

Alle inbouwdelen zijn inbegrepen bij de prijs tenzij anders aangegeven. De kranen van Meir zijn los verkrijgbaar als inbouw- en afbouwdeel. Zo kun je gemakkelijk wisselen van kleur kraan!

Teakhout

Ja! Teak is een massieve houtsoort met een dichte nerf en een hoog oliegehalte. Teak is hierdoor perfect bestand tegen vocht en temperatuurwisselingen. Ook kan teak wel tegen een stootje. Perfect dus voor intensief gebruik in de badkamer. Een teak badmeubel kan jaren mee!

Al het teakhout dat wordt gebruikt om de Djati meubelen van Mastello te vervaardigen is afkomstig uit Indonesië en voorzien van het V-legal certificaat. Dit certificaat garandeert dat het teak afkomstig is van plantages die onder het toezicht staan van de Indonesische overheid. De plantage onderzoekt, kweekt en herplant teakbomen.

Ja, na eenmalig in de 2-c olie te hebben gezet, kan teak gewoon nat worden zonder dat dit invloed heeft of dat je hiervan iets gaat zien.

Ja, na eenmalig in de 2-c olie te hebben gezet wordt die vuil en waterafstotend. Tandpasta bijvoorbeeld, veeg je er gewoon na een paar dagen nog vanaf. Daarnaast is teak is vele malen sterker dan materiaalsoorten die doorgaans gebruikt worden voor het vervaardigen van badmeubels. Dit zie je ook terug in de verschillende toepassingen van teak zoals in buitenmeubelen, draagbalken en op boten. Teak is dus zeker hufterproof!

Al het hout werkt! Teak is wél teruggedroogd naar Nederlands klimaat waardoor krimpen en scheurtjes tot het minimum wordt beperkt.

Zonder olie kan teak verkleuren. Met olie niet.

Het teakhout is standaard onbehandeld. Voor een langere levensduur adviseren we het product éénmalig te behandelen met een 2-c olie. Er zijn meerdere tinten beschikbaar; van naturel tot charcoal. Op die manier kun je het teak in een andere kleur geven.

Bij Mastello maken we gebruik van topkwaliteit ladegeleiders, namelijk die van Blum. De ladegeleiders zijn voorzien van softclose sluiting die zorgt voor een geruisloze sluiting.

Solid surface

Solid surface (‘solide oppervlakte’) is een duurzaam materiaal dat vaak gebruikt wordt in de badkamer, keuken en het toilet. Het is een gegoten steensoort dat bestaat uit natuurlijke mineralen, acryl, polyester en verschillende harsen en biedt veel mogelijkheden qua vormgeving. Zoals de naam al doet vermoeden is het materiaal solide. Het is sterk, duurzaam en kan prima tegen een stootje. Ook hitte, kou en vocht hebben er geen grip op. Producten van solid surface gaan lang mee zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit

Nee, onze solid surface verkleurt niet. Hier zijn we heel zeker van en daarom geven we er 10 jaar garantie op. Veel B-producten van solid surface gebruiken te veel kleurstof in de producten. Hierdoor klopt de verhouding van de grondstof niet en is er kans op verkleuring. Gelukkig is dit bij Djati niet het geval.

Tandpasta gemorst? Met een vochtige doek verwijder je makkelijk de resten. Probeer dit wel direct te doen. Na een langere inwerkperiode kunnen bij fluorhoudende substanties vlekken ontstaan. Toch te lang gewacht en is er een vlek ontstaan die je niet met water en allesreiniger wegkrijgt? Gebruik dan een zacht/licht schuurmiddel op een sponsje en maak zacht cirkelende bewegingen om de vlek eraf te poetsen. Meer weten over het schoonmaken van solid surface? Lees dan onze blog solid surface schoonmaken

Solid surface is een krasbestendig materiaal. Mocht je toch putjes en krasjes in het oppervlak hebben die niet te diep zijn, dan kun je deze zelf herstellen met door ze op te schuren met een zachte schuurcrème, een schurend middel of een fijn staalsponsje. Gaat het om diepere putten, krassen of zelfs een scheur, dan verdient het aanbeveling om dit te laten herstellen door een professional. Meer weten over het onderhoud van solid surface? Lees dan onze blog solid surface schoonmaken

Solid surface heeft een hoge mate van UV-bestendigheid. Dit betekent dat het materiaal niet verkleurt.

De wastafels van Mastello zijn door en door solid surface. Dit is de meest duurzame materiaalkeuze: 100% massief, slijtvast, herstelbaar en volledig recyclebaar.

In de badkamer gebeurt het soms dat er een chemische stof op solid surface komt, zoals dichloormethaan (ontvettingsmiddel en verfafbijtmiddel), afvoerontstopper of aceton om nagellak te verwijderen. Onderneem meteen actie: afspoelen dus, het liefst met een sopje. Is er nagellak gemorst, dan kan dit eraf worden gehaald met een nagellakverwijderaar die geen aceton bevat.

Waskommen

In onze blog over badkamerrenovatie vind je een installatietekening met de standaard adviesmaten. Dit kan je helpen bij het bepalen van de juiste hoogte van je wastafel. Het is uiteraard mogelijk om hier vanaf te wijken in verband met persoonlijke behoeftes en/of postuur.

Of je een clickwaste mét of zonder overloop (overflow) nodig hebt, hangt af van de vraag of je een wastafel mét of zonder overloop hebt. Kijk dus eerst of jouw wastafel een overloop heeft. Een overloop is een klein gat in de achterzijde of zijkant van de wastafel. De overloop zorgt ervoor dat het teveel aan water op tijd wordt afgevoerd, mocht de wastafelkraan te lang open staan. Heb je een wastafel zonder overloop? Dan heb je een clickwaste zonder overloop (overflow) nodig. Heb je een wastafel mét overloop? Dan heb je een clickwaste mét overloop (overflow) nodig.

De rvs waskommen in gun metal en geborsteld nikkel, messing en goud zijn voorzien van een PVD-coating, het summum op het gebied van bestaande afwerkingen. PVD staat voor Physical Vapor Deposition en is de meest resistente afwerking die er bestaat. PVD-coating beschermt de waskom tegen vlekken en krassen en is daarnaast relatief milieuvriendelijk. Voor het aanbrengen van de coating wordt een vloeibaar metaal verdampt in een vacuüm omgeving. Het verdampte metaal wordt vervolgens in één of meerdere lagen op de waskom aangebracht. Deze lagen die worden aangebracht zijn ultra dun. Dit maakt dat het design van de waskom niet wordt beïnvloed door de toplaag.

Voor vlekken en krassen op je rvs waskom hoef je niet bang te zijn. De kommen zijn voorzien van een PVD coating, de meest resistente afwerking die er bestaat!

Vermijd schoonmaakmiddelen met zoutzuur, mierenzuur, azijnzuur of chloorbleek; deze kunnen je waskom blijvend beschadigen. Vergeet na het schoonmaken niet om de waskom na te spoelen met water en te drogen met een zachte doek. Zo voorkom je kalkvlekken.

Toiletten

De toiletten die Mastello aanbiedt zijn rimless. Dit houdt in dat de toiletpot geen spoelrand heeft, wat er voor zorgt dat het spoelwater bij het verdelen niet omhoog kan spatten. Dit is veel hygiënischer omdat vuil zich niet kan hechten op lastig te bereiken plaatsen. Daarnaast is een rimless toilet waterbesparend en eenvoudig schoon te maken.wat er voor dat het spoelwater bij het verdelen niet omhoog kan spatten.

Ja, een Artceram toilet past op ieder frame.

Nee, het is bijvoorbeeld niet mogelijk is om een bedieningsplaat en reservoir van verschillende merken te combineren.

Spiegels

Ja, zowel make-uppen als scheren is makkelijker als er verlichting in de spiegel zit. Let wel op: een spiegel met indirecte verlichting geeft vooral een sfeervol strijklicht over de wand. Een spiegel met directe verlichting daarentegen, geeft vooral een praktisch licht in het gezicht geeft. Die laatste maakt dat je veel meer ziet tijdens het make-uppen, scheren of doen van je haren. Ook fijn: led-verlichting heeft een lange levensduur.

De beste spiegelmaat voor jou hangt uiteraard af van verschillende factoren. Denk aan het formaat van je badmeubel, de grootte van de wand en de badkamer in zijn geheel, postuur en persoonlijke voorkeur/behoeften. Ons advies: heb je een rechthoekig badmeubel, neem dan een spiegel in dezelfde breedtemaat. Wil je een ronde spiegel? Neem dan een spiegel die 10 tot 20 cm kleiner is dan je badmeubel.

Radiatoren

Als je een vloerverwarming hebt in de badkamer, is een radiator geen noodzaak. Combineren is overigens wel een optie. Anders dan vloerverwarming bieden (handdoek)radiatoren ook de mogelijkheid voor het verwarmen van handdoeken. Daarnaast hebben de designradiatoren van Instamat ook een hoge esthetische waarde. Vloerverwarming is daarentegen niet zichtbaar.

Douchegoten

Een douchedrain, ook bekend als douchegoot, zorgt ervoor dat het water in de douche netjes wegloopt en in de afvoer terechtkomt. Advies voor een doucheruimte van 90x90 cm is een drain van 80 cm.