Van 5 t/m 11 augustus genieten wij van een weekje vakantie en is Mastello gesloten. Vanaf 12 augustus pakken wij alle e-mails en orders weer met frisse zin voor je op!


Meir mat zwarte vrijstaande badmengkraan rond

Meir mat zwarte vrijstaande badmengkraan rond

SKU: MB05-R

Ben je op zoek naar een stijlvolle kraan voor je bad en wil je weer eens iets anders dan een standaard exemplaar? Deze zwarte vrijstaande badmengkraan is dan echt iets voor jou! Het robuuste ontwerp en de aparte plaatsing van de kraan, namelijk buiten het bad, maakt deze kraan tot een ware eye-catcher van je badkamer. Vul het bad en geniet van optimaal comfort!

  • Waterdruk is 10 bar
  • Badmengkraan is 88 cm hoog
  • Kraan wordt geleverd met 2 aansluitslangen voor warm en koud water
  • Producten van Meir hebben een gegalvaniseerde afwerking. Dit maakt de mengkraan krasbestendig en slijtvast
  • Schoonmaakadvies: gebruik geen schuursponsjes, maar maak het product schoon met een warm doekje met zeep

Voor meer informatie en productdetails verwijzen we je naar de productomschrijving beneden.

 

Productdetails

Details

Meir is de ster onder de gekleurde kranen. Naast mat zwart (Matte Black) zijn er ook kleuren als goud/koper (Tiger Bronze) en rose goud (Champagne) beschikbaar.

Al sinds 2009 stort Meir zich op de productie van gekleurde kranen. Dit maakt dat deze Australische kranen specialist ver voorloopt op de huidige merken die o.a mat zwarte kranen aanbieden.

Kenmerkend hiervoor is het verfijnde en geoptimaliseerde productie proces dat Meir heeft ontwikkeld. In tegenstelling tot bijna alle andere kranen merken die hun producten nog ouderwets spuiten of poedercoaten is Meir Australië dit begin stadium van afwerking allang gepasseerd. Na de eerste jaren alle kinderziektes uit het productie proces te hebben gefilterd is Meir in 2010 al overgestapt op het galvaniseren van hun producten.

Galvaniseren ook wel ‘electroplating’ genoemd is een proces waarbij het basis materiaal van de kraan ‘messing’ onder stroom wordt gezet. Door de messing onderdelen onder stroom in de speciale kleur baden te dompelen worden deze voorzien van een zeer slijt vaste laag. Het grote voordeel van deze techniek is dat de toplaag dus vele malen sterker en strakker is dan wanneer deze gespoten of gepoedercoat worden. Dit speciale productie proces is de reden dat Meir maar liefst 10 jaar garantie geeft op de afwerking en eventuele productie fouten van hun kranen.

Alle keramische binnenwerken ‘cardridges’ die voor de kranen worden gebruikt zijn van het merk Kerox en zijn ten alle tijde te vervangen mocht dit ooit nodig zijn. Veel mensen hebben nog het idee dat als er iets mis is met een inbouwkraan de hele muur moet worden open gehakt. Relax en haal adem want voor de Meir kranen voorzien van Kerox keramische binnenwerken is dit absoluut niet nodig. U kunt deze universele cardridge altijd van buitenaf uitwisselen.

Nu verwachten de meeste mensen dat door dit speciale productie proces de prijzen hoog liggen, maar dat zal u verbazen. Omdat Meir al zo’n geruime tijd over dit proces beschikt en inmiddels over de hele wereld hun producten leveren aan zowel grote bouw projecten als de particuliere sector betaald u niet meer voor deze ontwikkeling. Dit maakt dat Meir de perfecte combinatie tussen prijs en kwaliteit hanteerd t.o.v andere merken.

Naaste de complete badkamer collecties in diverse kleuren levert Meir ook producten in dezelfde style en afwerking voor de toiletruimte en keuken. Zo brengt u mooi één geheel in huis van dezelfde hoge kwaliteit.

Mastello levert alle Meir kranen uit voorraad. Zo kan u al binnen enkele dagen over uw aankoop beschikken. Wij versturen de producten door heel Europa, daar de aansluitingen in al deze landen hetzelfde zijn.

MerkMeir Black
SerieBlack
LeveringskostenGratis levering!
Garantie binnenwerken3 jaar
Garantie onderdelen1 jaar
MateriaalMessing (loodvrij)
AfwerkingMat zwart gegalvaniseerd (electroplated)
KleurZwart
BinnenwerkKerox
Keramische schijvenJa
Te bezichtigen in de showroomJa
GebruiksaanwijzingDownload hier
CatalogusDownload hier
Video impressieBekijken
Beoordelingen

Wees de eerste om dit product te waarderen

Schrijf je eigen recensie

Schrijf je eigen recensie

FAQ

De kranen en douches van Meir zijn zo ontworpen om hoge druk te weerstaan en tegelijkertijd de lagedruksystemen nog steeds te laten functioneren. Voor het gebruik van kranen en douches van Meir zijn leidingdruk systemen nodig zoals watertanks.

Het aanbevolen waterdruk bereik is: 
- 1 Bar minimum - 100 Bar maximum.

Meir kranen mogen niet worden gebruikt buiten het aangegeven waterdruk maximum. Hierdoor zal de kraan niet functioneren zoals het hoort en hierdoor kunt u ook geen gebruik maken van de garantie. Neem bij twijfel contact op met uw aannemer, loodgieter of architect.

Ja, Meir producten zijn te gebruiken in de meeste Europese huizen. Mastello is de officiële en enige verkoper van Meir producten in Europa. Dus voor vragen kunt u altijd bij ons terecht. Het is daarentegen altijd aan te raden om de product technische specificaties te overleggen met uw aannemer, loodgieter of architect, om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan uw lokale sanitair. Bij het tabje ‘Productomschrijving’ bij een product kunt u de werktekeningen en gebruiksaanwijzingen eenvoudig downloaden als PDF bestand.

Voor douches en tuiten kan het zijn dat u extra componenten nodig heeft. Dit is echter wel afhankelijk van de configuratie en installatie behoeften. Mastello kan ook hulpstukken leveren, neem hiervoor gerust contact met ons op.

Meir beschikt over de wereldberoemde WaterMark en WELS certificering in Australië. Deze certificaten staan garant voor kwaliteit en de hoogste waterefficiëntie.

Omdat we regelmatig ontwerpen en nieuwe producten introduceren, kan het zijn dat wij niet overal beeldmateriaal van hebben. In deze gevallen maken wij gebruik van digitale beelden van producten van fotostudio’s. Echter kan het zijn dat de producten hierdoor anders belicht worden waardoor het kan lijken alsof het ene product een andere kleur heeft dan het andere product. Bij deze kunnen wij u geruststellen dat dit niet het geval is. Al onze producten ondergaan dezelfde gegalvaniseerde afwerking.

Zoals bij veel producten kunt u zelfs op de mat zwarte gegalvaniseerde producten van Meir krassen krijgen als u het maar hard genoeg blijft proberen. Maar als u echter geen misbruik maakt van het product en goed de eenvoudige onderhoudsinstructies volgt dan heeft u een leven lang plezier van het product en zal het product er precies zo uit blijven zien zoals de dag dat u het kocht.

De zwarte gegalvaniseerde afwerking zal er door de jaren heen sowieso beter blijven uitzien dan producten met bijvoorbeeld poedercoat of spuitwerk als afwerking, omdat de gegalvaniseerde bovenlaag beter weerstand biedt tegen zeepresten en schimmel. Ook verminderd de mat zwarte afwerking reflecterende elementen zoals verlichting waardoor bijvoorbeeld vingerafdrukken ook minder opvallen.

Onderhoudstips:

- Gebruik geen agressieve chemicaliën of schoonmaakdoekjes met een ruw oppervlak zoals schuursponsjes.
- Gebruik een zachte / microfiber doek met warm water en zeep om uw mat zwarte producten schoon te maken.

WaterMark ™ is een kwaliteitsproduct keurmerk verstrekt door onafhankelijke certificerende instanties in Australië en Nieuw-Zeeland. Het bevestigt dat het product voldoet aan de loodgieters code van Australië en Nieuw-Zeeland en de relevante normen die betrekking hebben op kwaliteit van het product, met inbegrip van gezondheid en veiligheid en dat het gegarandeerd geschikt is voor het beoogde doel.

De WaterMark ™ certificering is verplicht voor producten die wettelijk moeten worden geïnstalleerd in overeenstemming met de nationale sanitaire regelgeving. Producten die gecertificeerd zijn staan opgenomen in de Sanitair Code en AS3500.000. De WaterMark ™ certificering is uw garantie dat u bij de aanschaf van een product weet dat het van hoge kwaliteit is en wettelijk in uw huis geïnstalleerd mag worden.

Het proces om de certificering te krijgen omvat een gedetailleerde controle van de sanitairfabriek. De aanvrager moet kunnen aantonen te voldoen aan de strenge kwaliteitscontrole en het besturingsprogramma voor de levering van materialen en het fabricageproces. De producten zelf worden ook onderworpen aan chemische analyses, krachttesten en uithoudingsvermogen testen (waarbij bijvoorbeeld de kraan kleppen 50.000 worden geopend en gesloten). Pas als de aanvrager door deze uitgebreide controle komt wordt de certificering verleend.

Electroplating is een proces dat elektrische stroom gebruikt om metaal op te lossen en te vormen, ook wel galvaniseren genoemd. Electroplating is slijtvaster dan poedercoating, dat is waarom Meir gebruikt maakt van dit proces voor de afwerking voor meer dan 95% van haar producten. Electroplating is duurzamer dan poedercoating en veel krasbestendiger. Desondanks moet u altijd onze onderhoudstips in acht nemen bij het schoonmaken van de producten. 

Poedercoating is een type coating die wordt aangebracht als een droge poeder. De poedercoating vereist geen oplosmiddel om het bindmiddel en de vulmiddel onderdelen in een vloeibare suspensie vorm te houden. De afwerking wordt elektrostatisch aangebracht en vervolgens uitgehard onder hoge temperaturen. Het poeder kan een thermoplastisch of een thermohardend polymeer zijn.

Ten opzichte van een gegalvaniseerde afwerking is poedercoating gevoelig voor slijtage en over het algemeen wordt het product ook maar geleverd met een beperkte garantie van slechts 1 jaar. Als u kiest voor de lange termijn dan kiest u dus altijd voor een gegalvaniseerde afwerking van de producten van Meir!

- Gebruik geen agressieve chemicaliën of schoonmaakdoekjes met een ruw oppervlak zoals schuursponsjes.
- Gebruik een zachte / microfiber doek met warm water en zeep om je mat zwarte producten schoon te maken.

Wij raden u sterk aan om een erkende installateur te raadplegen voor de installatie van uw aangekochte producten. Indien u het laat doen door een niet-erkende loodgieter dan kan het zijn dat u geen aanspraak meer maakt op de garantie en eventueel op uw inboedelverzekering. Als er namelijk sprake is van schade die wordt veroorzaakt tijdens de installatie door een erkend installateur dan is diegene ook verantwoordelijk om de schade te betalen, en zo heeft u toch net even wat meer zekerheid.

Bij elk product onder het tabje ‘Productomschrijving’ geven wij aan wat de garanties zijn.
Het grootste gedeelte van de garantie van onze producten kan worden gedefinieerd als:

1 jaar - op onderdelen en arbeid
3 jaar - binnenwerken
10 jaar - huishoudelijk gebruik

Onderhoudstips:

- Gebruik geen agressieve chemicaliën of schoonmaakdoekjes met een ruw oppervlak zoals schuursponsjes.
- Gebruik een zachte / microfiber doek met warm water en zeep om je mat zwarte producten schoon te maken.

629,00

Levertijd: 1-3 werkdagen

img

Showroom in Hilversum

Gratis verzending (NL&BE)

95% uit voorraad leverbaar

30 dagen bedenktijd

Ook op afspraak geopend

Klantenservice

035-7502882

Dinsdag t/m
Zaterdag:
10:00-17:00

img

Vergelijkbare producten: