Azijn, koffie/thee, ketchup, verf en plantaardige stoffen
I II III V

Vet en olie
I II III IV

Kalkafzetting, zeep en mineralen
I II VI

Lichte krassen, schroeivlekken, inkt en schoenpoets
I II III V

Rode wijn, bloed en mercurochroom
I II III IV V

Nagellak
I II III VII

IJzer en roest
I II III VII

Solid surface onderhoud

Alhoewel de solid surface sanitaire producten van Mastello onderhoudsarm zijn, moet er soms toch wel wat aan gebeuren om de producten zo hygiënisch en mooi mogelijk te houden. Hieronder een overzicht hoe u onze producten van solid surface onderhoudt. Er is rekening gehouden met de meest voorkomende vlekken.

Veel voorkomend solid surface onderhoud
Voor het dagelijkse solid surface onderhoud kunt u de oppervlakte afnemen met een zachte, vochtige doek en gebruikelijke, zachte schoonmaakmiddelen gebruiken, afspoelen met warm water.

Verwijder de vlekken met een zachte doek.

II 

Spoel de oppervlakte af met warm water en droog met een zachte doek.

III 

Gebruik een vochtige doek met een zachte schuurcrème.

IV 

Wrijf over de plek met een schuursponsje en een reinigingsmiddel of ammoniak houdend schoonmaakmiddel voor hardere materialen.

Wrijf over de plek met een schuursponsje en een bleekmiddel*. Spoel meerdere keren af met warm water en droog met een zachte doek.

VI 

Wrijf over de plek met een schuursponsje en een ontkalkingsmiddel voor huishoudelijk gebruik. Spoel meerdere keren af met warm water en droog met een zachte doek.

VII 

Wrijf over de plek met een schuursponsje en een remover zonder aceton. Spoel meerdere keren af met warm water en droog met een zachte doek.

 VIII

Wrijf over de plek met een schuursponsje en een metaalreiniger of een remover voor roest. Spoel meerdere keren af met warm water en droog met een zachte doek.

*Bleekmiddel kan de producten van solid surface laten verkleuren. Maak alleen gebruik van bleekmiddel in combinatie met een schuursponsje voor de hardnekkigste vlekken.

Indien de vlekken niet verwijderd kunnen worden door bovenstaande solid surface onderhoudsvoorschriften, neem dan contact met ons op.  Het materiaal solid surface is goed te repareren door zijn massieve en homogene eigenschappen. Ernstige schade kan meestal worden gerepareerd door ons om het solid surface product zijn originele uitstraling terug te geven.