De wereld van Art Deco badkamers

De wereld van Art Deco badkamers

Welkom in de wereld van Art Deco badkamers. Deze stijl, die teruggaat tot de roaring twenties, is een eerbetoon aan weelderige luxe en tijdloze elegantie.

Art Deco (Arts Décoratifs) weerspiegelt de invloed van technologie en een groeiende wereldwijde interesse. Moderne grote steden, zoals New York, omarmden nieuwe materialen en vormen, zoals chroom, geometrie en opvallende kleuren en details. Tegelijkertijd groeide de fascinatie voor exotische culturen, wat leidde tot Aziatische en Afrikaanse invloeden in Art Deco.

Het resultaat was een stijlvol, maar robuust interieur. In deze blog duiken we in de geschiedenis en de schitterende kenmerken van Art Deco badkamers.

Producten liever in het echt bekijken?

Kom langs in ons Experience Center.

ROUTEMAAK AFSPRAAK

De geschiedenis achter Art Deco

Art Deco kwam op na de Eerste Wereldoorlog en stond in contrast met de eenvoud van de Art Nouveau-stijl. Het weerspiegelde het optimisme van de roaring twenties en de economische voorspoed die men in deze tijd had. Dit kwam niet alleen terug in de meubels maar ook in de mode - en het gehele interieurontwerp van woningen. In badkamers vertaalde het zich in verfijnde details, zoals glanzende chromen kranen, spiegels met geometrische lijsten en opvallende versieringen.

Kenmerken van Art Deco badkamers

Een Art Deco badkamer heeft opvallende kenmerken die je kunt toevoegen aan je badkamer onder te dompelen in deze roaring twenties stijl:

  • Geometrische vormen: Art Deco is beroemd om zijn liefde voor geometrische vormen. Denk aan vierkante tegels, ruitvormige patronen en andere strakke lijnen.
  • Glanzende materialen: Chroom en glazen details zijn onmisbaar in Art Deco. Ze voegen een vleugje glans en glamour toe aan jouw badkamer.
  • Gedurfde kleuren: Art Deco badkamers zijn niet bang voor gedurfde kleuren. Denk aan diepzwart, smaragdgroen, koninklijk blauw of ons transparante roze bad. Opvallende kleuren zijn de basis van een mooie Art Deco badkamer.
  • Symmetrie: Symmetrie is onmisbaar. Denk hierbij aan dubbele wastafels, dezelfde spiegels en een evenwichtige indeling.
  • Spiegels: Spiegels met geometrische lijsten en opvallende details voegen een vleugje glamour toe.

Creëer je eigen Art Deco badkamer

Om een Art Deco badkamer te creëren moet je beginnen met het kiezen van de juiste materialen. Kijk naar geometrische tegels, glanzende kranen en een symmetrische waskommen en spiegels. Voeg gedurfde kleuraccenten toe en zorg voor symmetrie in de gehele badkamer.

Ontdek Art Deco badkamers bij Mastello

Laat je betoveren door de stijl van Art Deco badkamers. Onze uitgebreide collectie omvat producten die feilloos aansluiten bij deze opvallende stijl, van gouden kranen tot geometrische tegels en mooie spiegels. Je bent van harte welkom in ons Experience Center in Hilversum, waar je onze badkamerproducten persoonlijk kunt komen bekijken.

Laat je inspireren door de tijdloze Art Deco stijl en begin je reis naar een badkamer die straalt met opvallende details. Boek vandaag nog een afspraak en breng Art Deco naar je eigen huis!

MAAK AFSPRAAK

Producten uit het verhaal