Zwarte kranen schoonmaken: hoe pak je dat aan?

Tips voor het onderhouden van zwarte kranen

Tegenwoordig vind je in veel badkamers, toiletten en keuken zwarte kranen. Dit staat geweldig bij een minimalistisch ontwerp. Precies, wat nu helemaal in is. Maar hoe maak je zwarte kranen schoon? We vinden het allemaal niet leuk, maar toch moet het wekelijks gebeuren: de badkamer schoonmaken. Door hier genoeg tijd in te investeren geniet jij zo lang mogelijk van zwarte kranen zonder dat hier kalk of aanslag op komt. Benieuwd hoe je onze zwarte kranen (en andere kranen) schoonmaakt? Lees dan snel verder. Wij geven je alle tips!

Schoonmaaktips voor zwarte kranen

Heb jij in je prachtige badkamer of nieuwe keuken een mooie zwarte kraan gemonteerd? Wij snappen als geen ander waarom je voor zo’n kraan koos. Wat staat dat mooi in combinatie met bijvoorbeeld natuurstenen kleuren of een marmeren minimalistisch geheel. Hopelijk geniet jij volop van je zwarte kraan. Het gebruik van zwarte kranen zorgt voor een echte eyecatcher in je interieur. We snappen heel goed dat je wilt dat deze zwarte kranen zo lang mogelijk mooi blijven. Met een zorgvuldig onderhoud zorg jij dat kalk en aanslag geen schijn van kans maken op bijvoorbeeld jouw zwarte keukenkraan of zwarte badkraan.

Gelukkig vragen zwarte kranen over het algemeen niet om meer onderhoud dan andere kranen. Onze mat zwarte kranen van het Australische merk Meir hebben geen afwijkende schoonmaak ten opzichte van andere kranen. In ons assortiment vind je onder andere ook koperen en RVS kranen. Hierbij adviseren wij dezelfde schoonmaak. Maar hoe doe je dit nu precies: alle kranen schoonmaken? Vaak krijgen wij vragen over kalkaanslag. Logisch, want het is zonde als je kalkaanslag op je kranen ziet. Voorkom kalkaanslag met onderstaande tips.

Producten liever in het echt bekijken?

Kom langs in ons Experience Center.

ROUTEMAAK AFSPRAAK

Onze tips bij zwarte kranen schoonmaken

Tip 1: maak schoon met een zacht reinigingsmiddel en een zachte doek

Wanneer je je badkamer wekelijks schoonmaakt, adviseren we om een zacht reinigingsmiddel te gebruiken zodra je bij de zwarte kranen aankomt. Kies bijvoorbeeld voor groene zeep. Spoel na de reiniging je kranen daarbij goed af, zodat er geen reinigingsmiddel achterblijft. Naast het middel, is ook de juiste doek van belang. Het beste kies je voor een zachte doek, zoals een microvezeldoek. Gebruik in ieder geval geen schuurspons, die veroorzaakt krassen op je kraan.

Tip 2: droog alles goed af

Droog de zwarte doucheset of douchekop na dagelijks gebruik of de schoonmaak goed af met een zachte doek. Hiermee houd je de producten langer vrij van kalkaanslag. Als je onder de douche vandaan komt, kun je gewoon de handdoek gebruiken waarmee je jezelf hebt afgedroogd. Daardoor hoef je niet meerdere handdoeken uit de kast te trekken. Ditzelfde geldt natuurlijk voor de zwarte douchekraan en wastafelkraan.

Tip 3: te laat? Kies als basis citroen

Krijg je onverhoopt toch last van kalkaanslag op je zwarte kraan? Reinig het product dan met een zacht reinigingsmiddel op basis van citroenzuur. Gebruik geen reinigingsmiddel dat zoutzuur, azijnzuur, chloor of een ander schadelijk, agressief zuur bevat. Dit geldt ook voor fosforzuur houdende (professionele) reinigingsmiddelen. Daarnaast adviseren we ook om geen schuursponsjes of schuurmiddelen te gebruiken bij de schoonmaak van zwarte kranen. Daarmee kun je krassen op je producten krijgen.

Tip 4: werk krassen weg op je zwarte kraan

Vallen tijdens de schoonmaak van de zwarte kranen wat krasjes op? Je hebt vast wel een zwarte permanente stift in huis! Gebruik deze stift om de krasjes wat weg te werken en het minder zichtbaar te maken.

Tip 5: pak de schoonmaak soms groots aan

Ben jij braaf dagelijks in de weer? Houd een aantal keer per jaar toch een grote schoonmaak. Je hebt het misschien niet altijd door, maar er kan ook stof komen in je laatjes of kastjes. Dat stof blijft dan een beetje ronddwalen, waardoor je nét na je schoonmaak weer stof vindt. Het is daarom belangrijk om een keer per jaar even álles in de badkamer of keuken leeg te halen en schoon te maken, zodat je er weer even tegenaan kan.

Kies voor kwalitatieve zwarte kranen

Het voordeel van onze zwarte kranen is dat je kwaliteit in huis haalt. Veel zwarte kranen zijn goedkoop, maar hebben een slechte kwaliteit. Ze zijn gespoten met een poedercoating en hierop zie je elk vlekje én krijg je heel snel krassen. Onze zwarte kranen hebben een gegalvaniseerde afwerking. Galvaniseren (electroplating) is een proces dat elektrische stroom gebruikt om metaal op te lossen en te vormen. Het is krasbestendiger, slijtvaster en duurzamer dan de traditionele poedercoating. Dit scheelt ook veel schoonmaakwerk van jouw zwarte kranen.

Ondanks de goede kwaliteit raden we je toch aan om je producten goed te reinigen en onderhouden met onze tips. Dit ziet er niet alleen fris uit, het zorgt ook voor een nette, minimalistische uitstraling in je badkamer en keuken. Ga jij voor een zwarte uittrekbare keukenkraan, zwarte douche aan de muur of zwarte regendouche? Zwarte kranen schoonmaken is een eitje met onze tips!

Als je zwarte kranen niet zo mooi vindt, dan hebben we nog een heel assortiment aan andere kranen. Bekijk ook onze mooie koperen kranen en rosé-gouden kranen. Succes met de schoonmaak van je zwarte kraan! Je zult er vast tegenop zien, maar als je klaar bent heb je een ow zo voldaan gevoel...

MAAK AFSPRAAK

Producten uit het verhaal