Tips voor een opgeruimde badkamer

Opgeruimde badkamer

Opruimen, opruimen en nog eens opruimen! Ook jouw badkamer kan wat aandacht gebruiken. Altijd al afgevraagd waarom luxe hotel badkamers en badkamers in de showroom een rustige uitstraling hebben? Beiden zijn netjes opgeruimd! Dus pak je schoonmaakdoekje en prullenbak erbij dan kun je aan de slag met deze tips en tricks voor een georganiseerde badkamer.

Wastafel

Om te beginnen wil je dat half-uitgeknepen tandpastatubes, harige borstels en andere losse producten niet meer op de wastafel liggen. Zoek voor deze items een plekje uit het zicht, bijvoorbeeld in een badkamermeubel.

Is de wastafel leeg?! Ja? Next step, kies welke producten er mooi passen op de wastafel. Denk aan producten met een mooie verpakking en die passen bij de uitstraling van jouw badkamer. Houd je weinig producten over met een mooie verpakking? Denk dan eens aan luxe pompflacon of een plantje.

Open kast

Is er een open kast in de badkamer? Maak het dan persoonlijk en zet daar een plantje, een foto of voor jouw waardevolle spullen in. Spullen die een lach brengen op jouw gezicht, dat is altijd een goede manier om de dag te starten. Op de lage planken in de kast kun je manden van hout, stof, rotan of riet neerzetten. Dit geeft de badkamer een tijdloze uitstraling. Gebruik geen karton in de badkamer, want dit neemt vocht op.

Producten liever in het echt bekijken?

Kom langs in ons Experience Center.

ROUTEMAAK AFSPRAAK

Badkamermeubel

Nu alles in het badkamermeubel zit is het belangrijk om dit ook te organiseren. Plaats daarom bakjes of organizers in de lade/kast van je badkamermeubel. Op deze manier kun je je producten goed sorteren. Leg alleen spullen in het badkamermeubel welke je regelmatig gebruikt. Vraag jezelf af hoeveel flessen shampoo en conditioner je daadwerkelijk gebruikt en welke maar 1 keer per week. Kunnen sommige spullen of voorraad opgeruimd worden op een andere plek in huis?

Check ook de houdbaarheid van je verzorgingsproducten en medicijnen. Als medicijnen over de datum zijn breng je ze naar de apotheek. Verzorgingsproducten hebben ook een houdbaarheidsdatum. Kijk achterop de potjes en tubes, staat daar een getal met een “m” erachter? Dan is dat het aantal maanden hoelang je het product kan gebruiken na openen.

  • Om te beginnen haal je alles uit de lade/kast van jouw badkamermeubel. Wanneer je het op de grond of op tafel neerzet wordt pas duidelijk hoeveel producten zich verzameld hebben in het badkamermeubel;
  • Deel alle spullen op in categorieën bijvoorbeeld: gezichtsproducten, haarproducten, make-up, lichaamsverzorging en kleine producten (tandenstokers en watjes);
  • Ga dan bij elke categorie na wat goed is om te behouden, weggooien, verplaatsen of doneren. Ingeval je spullen tegenkomt die niet in de badkamer behoren, verplaats ze dan op de juiste plek;
  • Als je weet welke spullen je in het badkamermeubel wil bewaren, dan kun je dit organiseren met de hulp van bakjes of een organizer. Maak wel even de lade/kast schoon voordat alles een nieuw plekje krijgt.
Opgeruimde wastafel

Alles een eigen plek

Wanneer alles een eigen plekje heeft gekregen, is het natuurlijk wel de bedoeling dat het zo blijft. Leg je spullen na gebruik dus ook weer netjes op dezelfde plek terug. Dan blijft het netjes ;).

Om het nog leuker en makkelijker voor je te maken, meer aanvullende tips & tricks!

Bad

Staan er kaarsen en wijnglazen rondom het bad? Gebruik dan een badplank waarop je het mooi kunt neerzetten. Een badplank is ook handig om jouw ipad, ereader of boek op te zetten. Een ultieme win-win!

Speelgoed van de kinderen

Zijn de kinderen net in bad geweest en liggen er overal speeltjes? Kies voor speeltjes waar geen water in kan en ruim ze samen met de kinderen op in een mand.

Verdwaalde handdoek

Kom je vaak een verdwaalde handdoek tegen op of rondom de wastafel? Denk dan eens aan handdoekhouder of een radiator waar je de handdoek aan kunt hangen.

Handdoeken

Liggen de handdoeken in het zicht? Zorg dat deze netjes opgerold of gevouwen zijn. Een handdoek oprollen kost misschien even iets meer werk, maar het geeft wel een mooie uitstraling en het scheelt ruimte.

Wasmand

Gebruik een mooie wasmand en zeg gedag tegen rondslingerende was.

Badkamerventilator

Tijdens het opruimen en organiseren is het ook goed om eens naar boven te kijken, want de badkamerventilator moet echt een keer schoongemaakt worden. Zo draait het weer op volle kracht vooruit!

Muziek

Tenslotte doe je dit natuurlijk onder een fijne playlist.

 

Veel succes met het opruimen en organiseren van je badkamer!

MAAK AFSPRAAK

Producten uit het verhaal