De ideale badkamerspiegel: hier moet je op letten.

Badkamerspiegels soorten en maten

Geen badkamer kan zonder spiegel. Tijdens jouw dagelijkse ochtend- en avondroutine moet je jezelf natuurlijk wel kunnen zien. Een goede badkamerspiegel maakt daarbij de ruimte groter én bedient meerdere handige functies. Maar waar moet je nu op letten bij de aanschaf van de meest ideale badkamerspiegel? Dat leggen we je hier uit!

Daarom wil je een goede badkamerspiegel

Even snel je make-up doen, het haar perfectioneren met wat gel of simpelweg je tandenpoetsen. Hoeveel minuten kijk jij wel niet gemiddeld naar jezelf in een badkamerspiegel? Daarnaast maakt een mooi vormgegeven badkamerspiegel de ruimte helemaal af én optisch groter! Daarom is het goed om tijd te investeren in jouw zoektocht naar de beste badkamerspiegel. Laten we beginnen met wat tips.

Welke vorm badkamerspiegel kies je?

Badkamerspiegels heb je in alle vormen, soorten en maten. De keuze is dan ook overweldigend groot. Tijdens jouw zoektocht is het goed om voor ogen te hebben welke vorm badkamerspiegel goed in jouw badkamer past. Heb je een stoere badkamer met bijvoorbeeld massieve badmeubels, zwarte badkameraccessoires en een betonnen waskom? Dan staat daar een vierkante badkamerspiegel goed bij. Zo passen alle lijnen in de ruimte goed bij elkaar. Heb jij een meer moderne, lichte badkamer? Dan kan een speelse ronde badkamerspiegel een uniek element zijn wat het geheel helemaal afmaakt.

Wist jij dat er trouwens ook asymmetrische spiegels en spiegels in de hexagon vorm bestaan?

Producten liever in het echt bekijken?

Kom langs in ons Experience Center.

ROUTEMAAK AFSPRAAK

Opbergruimte of niet?

De ideale badkamerspiegel kan ook aan veel praktische wensen voldoen. Mis jij bijvoorbeeld wat opbergruimte in de badkamer? Veel badkamerspiegels hebben een kast achter de spiegel zitten waar jij gemakkelijk al je dagelijkse producten in kwijt kunt. Wattenstaafjes, vitaminepillen, potjes met crèmes: alles berg je makkelijk op in zo’n spiegelkast.

Het enige nadeel is dat de spiegel hierdoor een stuk dikker wordt. Hij steekt meer de kamer in. Wil jij een strakker ontwerp wat mooier aansluit op de muur en heb je de ruimte niet per se nodig? Kies dan voor een badkamerspiegel zonder opbergruimte.

Welke opties kies je?

Een badkamerspiegel is tegenwoordig niet zomaar een spiegel meer. Merken komen met steeds meer optionele functies die het gebruiksgemak vergroten. Wie kent het namelijk niet: door een lekkere warme douchebeurt is de badkamerspiegel helemaal beslagen en duurt het even voordat je er wat doorheen ziet, of je veegt het damp weg waardoor je lelijke vlekken krijgt. Met een verwarming in de badkamerspiegel los je dit op. Zet deze aan en de spiegel zal niet beslaan. Handig voor als je direct na het douchen de spiegel nodig hebt.

 

Ook kun je voor een led-spiegel gaan. Hierbij zit er een lichtbalk rondom de badkamerspiegel ingebouwd. Dit staat niet alleen heel smaakvol in de badkamer, maar biedt jou ook goed bruikbaar licht zodra jij bijvoorbeeld make-up opdoet. Het licht schijnt dan namelijk direct op jouw gezicht. Veel make-up-artiesten zweren erbij!

Verschillende formaten badkamerspiegels

Badkamerspiegels vind je bij Mastello in veel verschillende maten. Zo vind je altijd de badkamersiegel die bij jou past. Voor een kleinere badkamer zou de ronde teakhouten spiegel van 60 cm bijvoorbeeld een goed formaat zijn. Liever iets groter? Dan is precies deze spiegel ook beschikbaar met een diameter van 70 tot zelfs 100 cm. Of wel eens aan twee kleinere badkamerspiegels naast elkaar gedacht? Ideaal voor bij een dubbele wasbak.

 

Past een houten spiegelrand niet helemaal in jouw badkamer? Dan hebben wij natuurlijk ook spiegels met een andere rand. Neem bijvoorbeeld de 60 cm brede ronde spiegel van Blend. Deze heeft niet alleen een zwarte metalen frame, maar ook ingebouwde led-verlichting achter de ronde spiegel én spiegelverwarming.

Welke maat is het beste?

Ben je aan het twijfelen welk formaat badkamerspiegel nu echt goed is voor in jouw badkamer? Dan hebben we een ezelsbruggetje voor je. Ben in je de run voor een ronde spiegel, dan adviseren wij om hem altijd kleiner dan het badmeubel waar hij boven komt te nemen. Onthoud: de spiegel is idealiter 20 centimeter kleiner zijn dan de breedte van het meubel. Zo heb jij de perfecte verhouding te pakken. Is jouw badmeubel dus 100 cm breed? Kies dan een ronde spiegel met een diameter van 80 centimeter.

 

Ga je voor een vierkant of rechthoekig model badkamerspiegel, dan kan het mooi zijn om hem juist even groot als het meubel te nemen. Sta je vaak met z’n tweëen voor de badkamerspiegel? Kies dan een mooi breed model van bijvoorbeeld 100 cm zodat je elkaar niet snel in de weg staat.

Badkamerspiegels bij Mastello

Bestel je badkamerspiegel nu snel bij Mastello en geniet van gratis verzending. Niet alleen in Nederland, maar ook voor in onze buurlanden gaan de badkamerspiegels kosteloos met de post mee. Wacht een kleine week en de bezorger staat met je nieuwe badkamerspiegel voor de deur. Kun je wel wat ideeën gebruiken voor je interieur? Shop de look en doe wat inspiratie op!

MAAK AFSPRAAK

Producten uit het verhaal