Kalk verwijderen uit jouw badkamer

Kalk verwijderen uit jouw badkamer

Een nieuwe badkamer wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Kalk, vuil en beschadigingen doen het ultieme wellnessgevoel geen goed. De badkamer schoonmaken is vast niet je favoriete taakje! In dit blog geven we je handige tips hoe je zonder reguliere schoonmaakmiddelen jouw badkamer blinkend schoon kunt houden. Lees snel verder en zeg gedag tegen hardnekkige kalkaanslag, vieze voegen en nare luchtjes.

Zelfgemaakte kalkreiniger

Kalkaanslag verwijderen kan met een kant-en-klare kalkreiniger, maar er zijn meer opties. Wat dacht je van zelf kalkreiniger maken? Door zelf schoonmaakmiddel te maken bespaar je niet alleen geld, het is ook nog eens goed voor het milieu. Om zelf kalkreiniger te maken heb je twee eetlepels citroenzuur, een scheutje citroensap en 200 ml warm water nodig. Meer niet! Vul een lege flacon met de ingrediënten en jouw schoonmaakmiddel is klaar voor gebruik. Zeg maar doei tegen hardnekkige kalk. Je gebruikt het op precies dezelfde manier als reguliere kalkreiniger: inspuiten, even laten inwerken en met een natte doek afnemen. Kalk verwijderen gaat makkelijk met dit spulletje.

Je kunt natuurlijk zelf gaan boenen in jouw badkamer, maar eigenlijk heeft een mooie badkamer een specialist op schoonmaakgebied nodig. Een schoonmaakster weet precies wat er wordt gevraagd en maakt jouw badkamer snel en grondig schoon. Het verwijderen van kalkaanslag is nog nooit zo makkelijk geweest.

Producten liever in het echt bekijken?

Kom langs in ons Experience Center.

ROUTEMAAK AFSPRAAK

Kalk verwijderen met schoonmaakazijn

Zelfgemaakte kalkreiniger is niet de enige optie om zonder reguliere reinigers jouw badkamer brandschoon te krijgen. Kalk op de douchekop kun je ook verwijderen met schoonmaakazijn. Maak een sopje van 2/3 schoonmaakazijn en 1/3 water, leg de douchekop hier een nachtje in en de kalk is verdwenen. Wil je direct ontvetten? Voeg dan een scheutje afwasmiddel toe aan dit mengsel en gebruik het in de hele douchecabine. Die prachtige matzwarte kranen verdienen het om brandschoon te blijven!

Extra schoonmaaktips voor de badkamer

Bovenstaande tips zijn hartstikke handig, maar wij hebben als cadeautje nog meer tips voor je!

Gebruik babyolie om jouw kranen streeploos en glanzend te krijgen

Last van strepen op de kranen na het schoonmaken? Pak dan een zachte doek met wat babyolie. Wrijf hiermee over de kranen en ze zullen glanzen als nooit tevoren!

Zeepresten kun je verwijderen met een halve grapefruit en wat zout

Zeepresten zijn vervelend, maar met een beetje creativiteit zijn ze zo weer verdwenen. Snijd een grapefruit doormidden en strooi zout op het snijvlak. Hiermee wrijf je vervolgens over de zeepresten. Die zijn binnen no-time verdwenen en de grapefruit laat een heerlijke geur achter!

Met een pot zwarte thee wordt jouw spiegel perfect schoon

Hier heb je dubbel voordeel van! Met hete zwarte thee en een zachte doek verwijder je eenvoudig vuil van de spiegel of glazen douchewanden. Even droog wrijven met wat keukenpapier en je bent klaar. Houd wat thee over zodat je zelf na jouw schoonmaakronde kunt genieten van een lekker kopje thee.

Het schoonmaken en ontkalken van je badkamer kan een hele klus zijn. We hopen dat je met deze simpele stappen je badkamer schoonmaken en badkamer ontkalken niet meer als straf ziet. Ben je op zoek naar nog meer handige tips over het schoonmaken van de badkamer? Download dan gratis het Hulp in Huis e-book over het schoonmaken van de badkamer. Deze staat boordevol slimme tips en trucs!

MAAK AFSPRAAK

Producten uit het verhaal