Koperen kranen schoonmaken: 5 tips

Koperen kranen schoonmaken: 5 tips

Je bent natuurlijk hartstikke trots op jouw mooie badkamer. En omdat je jouw badkamer zo lang mogelijk mooi wilt houden, is de schoonmaak erg belangrijk. Een onderdeel van deze schoonmaak is het netjes houden van jouw koperen kraan. In deze blog geef we je daarom 5 tips waarmee je jouw koperen kraan het beste kunt schoonmaken.

Tip 1

De eerste tip klinkt logisch, maar is wel heel belangrijk: voorkomen is beter dan genezen. Als je jouw koperen kraan netjes wilt houden, is het belangrijk om kalkvlekken te voorkomen. Dit doe je op een vrij simpele manier, namelijk door de koperen doucheset of koperen douchekop af te drogen na het douchen. Je kunt hiervoor een aparte droge doek in de badkamer leggen of na het douchen je handdoek gebruiken.

Tip 2

Het is belangrijk om regelmatig schoon te maken. Als je één keer in de maand schoonmaakt en verder niet zoveel aandacht besteedt aan jouw koperen kraan, heb je er uiteindelijk een stuk meer werk aan. Er wordt kalkaanslag gevormd en vuil hoopt zich op. Maak de koperen kraan daarom wekelijks schoon. Dit hoeft helemaal niet veel tijd te kosten, zoals je in de rest van de tips zult lezen. Deze tip geldt uiteraard ook voor andere kranen in huis, zoals de keukenkraan koper en koperen wastafelkraan.

Producten liever in het echt bekijken?

Kom langs in ons Experience Center.

ROUTEMAAK AFSPRAAK

Tip 3

Het schoonmaken van jouw koperen kraan hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. Je hoeft geen ingewikkelde schoonmaakmiddelen in huis te halen en niet uren te boenen om je kraan netjes te houden. Het enige wat je hoeft te doen is een mild sopje maken van warm water met bijvoorbeeld groene zeep. Alle andere schoonmaakmiddelen (met bijvoorbeeld zoutzuur, mierenzuur, azijnzuur of chloorbleek) kunnen namelijk voor beschadigingen zorgen. Met dit sopje kun je vervolgens gemakkelijk jouw koperen kraan schoonmaken. Onthoud dat goed naspoelen belangrijk is.

Tip 4

Als je aan de slag gaat met het sopje om jouw koperen kraan schoon te maken, is het belangrijk om een zachte doek te gebruiken. Je kunt hierbij denken aan een zeemdoek. Gebruik geen schuurspons, dat kan krassen veroorzaken. Dompel de doek onder in het sopje en boen de kraan voorzichtig schoon. Je zult zien dat dit je kraan weer helemaal mooi maakt!

Tip 5

Naast dat het verstandig is om de kraan met regelmaat schoon te maken, is het goed om eens in de zoveel tijd een grote schoonmaak te houden. Zo blijft je badkamer spic en span. Tijdens deze schoonmaak kun je de kraan extra onder handen nemen. Zo kun je een tandenborstel kopen en deze gebruiken om de moeilijk bereikbare plekken van de kraan toch netjes te krijgen. Zo blijft jouw koperen kraan jarenlang mooi!

Als je een koperen kraan wilt die langere tijd mooi blijft, is natuurlijk niet alleen het onderhoud van belang. Het is namelijk ook belangrijk dat je een kraan van hoogwaardige kwaliteit koopt. Bij een koperen kraan gaat het er met name om dat het koper die niet oxideert. Dankzij de gegalvaniseerde techniek van onze koperen kranen vermindert het oxideren en de aanhechting van roest. Zo blijft jouw koperen kraan zo lang mogelijk mooi! 

MAAK AFSPRAAK

Producten uit het verhaal