Kleine badkamer inspiratie en ideeën

Inspiratie en tips voor een kleine badkamer

Een kleine badkamer hoeft helemaal niet per se te betekenen dat je weinig ruimte hebt. Het verschil kun je maken door de ruimte goed te benutten. Hoe je dit kunt doen, leggen we je aan de hand van een aantal tips uit. Je kunt je kleine badkamer namelijk groter laten ogen. Wij geven je de leukste kleine badkamer ideeën in onze kleine badkamer inspiratie!

Opbergruimte in je wastafel in een kleine badkamer

Het grootste verschil kun je al maken met de opbergruimte in je badmeubel met twee lades of een kastje met twee planken. Dan kun je namelijk twee keer zo veel spullen kwijt.

Wasbak of badmeubel op maat

Wasbakken en badmeubels zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Daardoor sluiten ze aan op verschillende badkamer groottes. Een wasbak of badmeubel kun je altijd nog op maat laten maken. Daardoor is het mogelijk om ongeacht de grootte van de badkamer een meubel te kiezen in jouw gewenste stijl. Kun je gelijk kiezen voor een meubel met genoeg opbergruimte! Wij adviseren wel om een niet te groot badmeubel te kiezen. Dit legt namelijk nog meer de nadruk op de kleine badkamer.

Je handdoeken opbergen in een kleine badkamer

Handdoeken nemen veel ruimte in beslag, maar ook deze kun je gemakkelijk opbergen. In het badmeubel kun je natuurlijk al één plank of lade benutten voor de handdoeken. Dan zijn ze ook netjes achter deurtjes gestopt. Heb je al genoeg producten om het badmeubel mee te vullen en is er geen ruimte meer voor handdoeken? Dan zijn wandplanken ideaal. Planken hoeven niet per se breed te zijn. Je kunt ook kiezen voor planken in de breedte van een opgevouwen handdoek. Door meerdere planken in de hoogte op te stapelen, heb je genoeg ruimte voor heel wat opgevouwen handdoeken. Je kunt de handdoeken ook nog één keer dubbelvouwen en vervolgens oprollen. Stapel ze daarna op.

Wij adviseren je bijvoorbeeld een mooie solid surface legplank. De solid surface plank is in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Dat ziet er niet alleen leuk uit, je creëert er ook veel ruimte mee. Geen ruimte voor planken? Schuif ze dan in mooie manden onder een hangend badmeubel. Dan staat alles bij elkaar en oogt het opgeruimd.

Spiegels maken het verschil

Een spiegel boven de wastafel kan ook echt het verschil maken en is een slimme oplossing voor een kleine badkamer. Grote spiegels zorgen ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt. Je hebt vast wel eens in een restaurant gezeten waarbij er een grote spiegel hing waardoor het leek alsof de ruimte nog veel verder doorliep… Dat effect kun je ook in de kleine badkamer creëren. Spiegels kun je vaak op maat laten maken, waardoor je kan aangeven welke spiegel afmeting past in jouw kleine badkamer. Een advies is om de spiegel in dezelfde afmeting van het badmeubel te laten maken. Dit zorgt namelijk ook nog eens voor een strakke uitstraling.

Kleine badkamer met inloopdouche

Wil je jouw kleine badkamer ontwerpen? Kies dan voor een inloopdouche. Een inloopdouche met mooie regendouche geeft het gevoel van luxe badkamers, zonder dat ze al te veel ruimte in beslag nemen. Een kleine badkamer ontwerpen en kleine badkamer inrichten kan soms erg lastig zijn. Wij zijn zelf fan van de kleine badkamer ideeën op Pinterest. Hier vind je alle kleine badkamer inspiratie waar jij naar op zoek bent. Zo zijn er foto’s van kleine badkamer voorbeelden en worden de mooiste moderne badkamers voor je op een rijtje gezet. Wil jij een kleine badkamer met bad of liever een kleine badkamer met inloopdouche die bestaat uit glazen wanden? Je kleine badkamer inspiratie vind je op Instagram en Pinterest. Nog meer hulp nodig bij het inrichten van je nieuwe badkamer? Dan helpen we je graag met slimme tips en het beste advies. Maak een afspraak, kom langs en wij denken met je mee over de leukste kleine badkamer ontwerpen.

De kleine badkamer inspiratie heeft óók effect op de ruimtelijkheid

Een donkere kleine badkamer oogt veel kleiner dan een lichte kleine badkamer. Bij het gebruik van donkere kleuren krijg je namelijk het gevoel dat de wanden op je afkomen. Daarom adviseren wij bij een kleine badkamer te kiezen voor lichte kleuren. Lichte wandtegels, zoals witte tegels, zorgen voor een ruimtelijke uitstraling. Je kunt altijd nog kiezen voor donkere badkamerelementen, zoals een wastafelkraan in het zwart, om de mysterieuze uitstraling in jouw kleine badkamer toe te passen.

Heb jij nog goede, slimme kleine badkamer ideeën die missen in dit rijtje?