Hotdrop: gun metal kranen van Meir

Bij Mastello koop je uitgebreid assortiment aan gun metal kranen

Al jaren verkopen wij de meest mooie én betrouwbare producten van het Australische Meir. Na een groot assortiment aan onder andere mat zwarte, rosé gouden en koperen kranen, voegt het merk een nieuwe kleur toe aan haar palet. Kleine teaser: wij vinden de kleur een knaller! Het gaat om de kleur gun metal.

Wat is gun metal eigenlijk?

Voordat we verder in het nieuwe gun metal assortiment duiken, is het goed om eerst dieper in te gaan op het materiaal waar Meir zijn nieuwe kleur op baseert. De kleur gun metal van Meir is het compromis tussen mat zwart en een chromen kleur. Dit komt voort uit de unieke samenstelling van metalen. Deze is door de jaren heen wat gewijzigd, maar bestaat in de basis uit koper, tin en zink. In de volksmond spreekt men ook wel van G-metaal, doordat dit soort brons vroeger werd gebruikt voor munitie.

Het resultaat is een strakke, intense kleur die vanuit elke hoek anders lijkt. Het donkere van mat zwart in combinatie met de lichtere kleurstelling van chroom. Twee bestaande kleuren die samen zorgen voor een nieuwe en gemakkelijk toepasbare tint. We komen de gun metal kleur niet voor niks steeds vaker tegen in het interieur.

Waarom gun metal is toegevoegd

Het is al enige tijd heel trendy om niet voor een verchroomde kleur kranen of doucheset te gaan, maar om te kiezen voor een andere kleur. Neem mat zwart, die in een rap tempo aan zijn opmars werkte. Het stoere gun metal lijkt nu datzelfde pad te bewandelen. Steeds vaker kiest men voor deze unieke kleur. Daar kunnen wij uiteraard niet bij achterblijven. Daarom lanceren wij met grote trots een heel assortiment aan gun metal producten. Van badkranen en douchesets tot een hele reeks aan accessoires; alles in dezelfde diepe kleur gun metal.

Producten liever in het echt bekijken?

Kom langs in ons Experience Center.

ROUTEMAAK AFSPRAAK

Gun metal producten met PVD-coating

Wie Meir kent, weet dat kwaliteit bovenaan de prioriteitenlijst staat bij dit merk. Iets wat je altijd terug ziet in hun producten. Bij alle gun metal producten kiest Meir voor de ijzersterke PVD-coating voor op de basis van DZR-messing. PVD staat voor ‘Physical Vapor Deposition’. Dit is een ultramoderne technologie, waarbij door verdamping meerdere flinterdunne laagjes vloeibaar metaal op de gun metal producten worden aangebracht. De coating is heel populair en niet zo maar. PVD staat bekend als ijzersterk, zeer krasbestendig en uitermate bestand tegen corrosie.

Hoe je PVD-producten schoonmaakt en -houdt? Lees het in de blog over de schoonmaak van PVD kranen.

Scoor jouw gun metal producten nu

Was jij al op zoek naar nieuwe gun metal producten voor in jouw huis, of hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Neem dan snel online een kijkje in ons uitgebreide assortiment. Wist je dat wij tot wel 15 jaar garantie geven op alle gun metal kranen, sets en accessoires? Mocht jij alles liever even in het echt bekijken, dan verwelkomen wij je graag bij ons in de Hilversumse showroom. Benieuwd naar wie wij zijn? Lees dan snel alles over ons.

MAAK AFSPRAAK

Producten uit het verhaal