Wanneer kies je een wastafel clickwaste mét of zonder overloop?

Wanneer kies je een wastafel clickwaste mét of zonder overloop?

Heb je een nieuwe wastafel gescoord? Dan ben je misschien nog op zoek naar een geschikte clickwaste voor in de wastafel. Zonder een clickwaste, ook wel afvoerplug, click-clackwaste, drukwaste of pop-upwaste genoemd, kun je immers de afvoer van de wastafel niet afsluiten. En dat is vervelend, bijvoorbeeld als je je wilt scheren en je niet continue het water wilt laten lopen voor het schoonmaken van je scheermes. Kun je het water in de wasbak laten staan, dan is dit een kwestie van tussentijds onderdompelen en klaar!

Let er bij het kopen van een clickwaste wel op dat je de juiste clickwaste neemt; een die past bij jouw type wastafel. Er zijn namelijk verschillende soorten clickwastes op de markt, waaronder die mét en zonder overloop. Maar welke heb je nodig? We leggen het je in twee stappen uit.

Stap 1: wastafel mét of zonder overloop?

Of je een clickwaste mét of zonder overloop, ook wel overflow genoemd, nodig hebt, hangt af van de vraag of je een wastafel mét of zonder overloop hebt. Kijk dus eerst of jouw wastafel een overloop heeft. Een overloop is een klein gat in de achterzijde of zijkant van de wastafel. De overloop zorgt ervoor dat het teveel aan water op tijd wordt afgevoerd, mocht de wastafelkraan te lang open staan. De overloop zorgt er dus voor dat de wastafel niet overloopt. Ter verheldering: op foto 1 zie je een wastafel mét overloop en op foto 2 zie je een wastafel zonder overloop.

Producten liever in het echt bekijken?

Kom langs in ons Experience Center.

ROUTEMAAK AFSPRAAK

Stap 2: clickwaste mét of zonder overloop?

De vervolgstap is eigenlijk simpel: heb je een wastafel zonder overloop, dan heb je een clickwaste zonder overloop (overflow) nodig. Heb je een wastafel mét overloop, dan heb je een clickwaste mét overloop (overflow) nodig.

Let op: G1 ¼ en G1 ½

Niet alleen voor wastafels, maar ook voor baden zijn clickwastes beschikbaar. Voor baden zijn de clickwastes echter groter van formaat. Heb je een clickwaste voor een wastafel nodig? Zorg dan dat je een clickwaste kiest met een formaat van G1 ¼. Zoek je een clickwaste voor een bad? Neem dan een clickwaste met een formaat van G1 ½. Ook voor baden geldt: heb je een bad zonder overloop, dan heb je een clickwaste zonder overloop (overflow) nodig. Heb je een bad mét overloop, dan heb je een clickwaste mét overloop (overflow) nodig.

De clickwastes van Mastello

Mastello heeft beide clickwastes beschikbaar, mét en zonder uitloop. Omdat de clickwaste niet langer enkel een praktische toevoeging aan de wastafel is, maar ook een modieus accessoire, hebben wij clickwastes in diverse designs, materialen en kleuren. Denk aan een zwarte of rosé-gouden clickwaste van messing of een gouden of gun metal clickwaste van rvs. Onze clickwaste kun je perfect combineren met onze kranen en waskommen, omdat deze vaak identiek van merk, kleur en afwerking zijn. Zo creëer je een uniforme stijl in jouw badkamer.

Heb je nog vragen over onze clickwastes? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

MAAK AFSPRAAK

Producten uit het verhaal