Badkamerstijl Organic Textures

Badkamerstijl Organic Textures

Een interieurtrend die de natuur naar binnen brengt door het gebruik van natuurlijke materialen en texturen. Organic Textures is een van de nieuwste badkamerstijlen van Mastello in 2024. In deze blog lees je alles over de kenmerken, oorsprong en hoe je zelf een Organic Textures badkamer creëert met onze Mastello collectie.

Wat is een Organic Textures badkamerstijl?

Een Organic Textures-stijl in de badkamer legt de nadruk op het naar binnen halen van de natuur. Dit wordt bereikt door natuurlijke materialen, vormen en texturen toe te voegen aan het interieur van je badruimte. De charme van hout, steen en organische structuren komt samen in een rustgevende en natuurlijke sfeer.

Het ontstaan van Organic Textures

De oorsprong van Mastello’s nieuwste badkamertrend ligt in de mode- en design hoofdstad van Italië, namelijk Milaan. Om inspiratie op te doen voor de nieuwe collectie, het trendrapport en het ontwikkelen van de nieuwste badkamerstijlen van Mastello, is het team afgereisd naar Milaan om Salone del Mobile en de vele exposities in het hart van de stad te bezoeken tijdens de designweek. Tijdens deze week hebben wij veel inspiratie opgedaan en daaruit is de badkamerstijl Organic Textures ontstaan.


Elementen van een Organic textures badkamer

Deze stijl omarmt de charme van hout, steen en duurzaamheid en brengt het gebruik van natuurlijke structuren naar een nieuw niveau. De bestaande ribbel wordt grover en zichtbaarder, waarmee je echt een design statement maakt. Deze organische structuren zien we terug in afgeronde badmeubels, geribbelde wastafels, waszuilen met een organische poot en baden in nieuwe vormen. Met Organic Textures wordt een harmonieuze en verbonden leefomgeving gecreëerd waarin comfort en natuurlijke schoonheid centraal staan.

Materialen, vormen en kenmerken in een Organic Textures badkamer

In de Organic Textures badkamer worden diverse materialen en texturen gecombineerd: denk aan hout, steen, 3D-print, gerecyclede plastics, solid surface en glas. De vormen zijn grof en organisch, met tegels die reliëf hebben en gebogen vormen die de ruimte verzachten. De kenmerken zijn structuur, natuurlijkheid, grofheid, rondingen, statement pieces en de combinatie van organische vormen.

Kleuren in een Organic Textures

De kleuren variëren van neutrale tonen zoals beige, off-white en zandkleuren, waarbij de nadruk ligt op een rustige uitstraling. Dit zorgt voor een harmonieuze uitstraling met de combinatie van de diverse texturen, vormen en materialen.

Hoe creëer je zelf een Organic Textures badkamer?

Begin met een neutraal kleurenpalet en bekijk vervolgens welke texturen en vormen je kunt toevoegen aan je badruimte. Ga voor een grote tegel met weinig voegen voor op de vloer; dit brengt rust in de ruimte en zorgt ervoor dat je op de muur en je meubels lekker kunt uitpakken. In deze badkamerstijl combineren we badmeubel Fenn met zijn afgeronde hoeken in een grooved eiken afwerking met waskom Bowie in een warme Oyster tint. De ribbelstructuur komt eveneens terug in het vrijstaande Flow bad en de op maat gemaakte douchewand van geribbeld glas. Voor je spiegel kies je een exemplaar met afgeronde hoeken of een organische vorm. 

Zo creëer je met Organic Textures een badkamerstijl volgens de laatste trends met een rustgevende en natuurlijke sfeer.

MAAK AFSPRAAK

Producten uit het verhaal