Een uitloop van 13 of 20 cm: welke moet ik hebben?

Kies je voor een korte of lange uitloop? Hier vind je het antwoord

De wanduitloop: een trendy artikel uit Mastello’s assortiment en graag geziene gast in menig badkamer, toilet of keuken. Wanduitlopen zijn in veel verschillende kleuren beschikbaar. Denk hierbij aan een matzwarte wanduitloop, rosé gouden wanduitloop of moderne gun metal wanduitloop. Nu kun je verder nog kiezen uit de lengte. Zo heb je een wanduitloop van 13 of 20 centimeter, maar welke kies je?

Wat is een wanduitloop?

Even voor jouw beeldvorming een korte uitleg over wat een wanduitloop überhaupt is, want misschien weet jij wel helemaal niet waar wij het over hebben. Een wanduitloop is een (vaak) gebogen soort buis in de muur boven bijvoorbeeld een waskom of -bak, waaruit het water loopt. Hierbij plaats je de uitloop dus in wand, en zorgt de wanduitloop met een losse knoppenset of hendel voor een zeer strak en minimalistisch ontwerp.

Verschillende soorten wanduitloop

Een wanduitloop heb je in vrijwel elk denkbare vorm. Van een rond design, tot een vierkant exemplaar. Met een gebogen buis, of juist een recht, schuinaflopend op de muur geplaatste variant. Net als bij ‘normale’ kranen heb je hier heel veel keuze in. Bij Mastello zijn we gek op het Australische strakke ontwerp van de gebogen wanduitloop van Meir. Neem de koperen wanduitloop van 20 cm. Hoe chique staat dit in een moderne badkamer of toilet? Helemaal in combinatie met koperen retro kruisknoppen in moderne stijl.

Producten liever in het echt bekijken?

Kom langs in ons Experience Center.

ROUTEMAAK AFSPRAAK

Welke afmeting moet ik hebben?

Bij de wanduitlopen heb je keuze uit meerdere afmetingen. Het gaat hierbij om de lengte van de wanduitloop die kan verschillen. Let hierbij wel goed op, want het benodigde formaat hangt af van het product waar je de uitloop mee wilt combineren. We leggen je graag uit welk formaat bij welk type bad of wastafel past. Beginnend bij de kleinste: een wanduitloop van 13 centimeter. Doordat deze minder ver uitsteekt, past deze wanduitloop enkel bij een inbouwbad of toiletfontein. Zoek jij juist een wanduitloop voor bij een vrijstaand bad, waskom of wastafel? Bestel dan een wanduitloop met een lengte van 20 centimeter. Zo kan er niks fout gaan.

Beste kwaliteit wanduitloop

Met het goede formaat van de wanduitloop op zak, wil jij natuurlijk ook een wanduitloop van de beste kwaliteit. Meir is een erkende speler in de branche en levert fantastische kranen, douches en accessoires. Neem de nieuwe gun metal wanduitloop van 20 cm. Naast het gebruik van hoogwaardig DZR-messing, krijgt deze wanduitloop een PVD-coating. Dit is de meest resistente afwerking die bestaat. ‘Physical Vapor Deposition’ is een ultramoderne technologie, waarbij door verdamping meerdere flinterdunne laagjes vloeibaar metaal op een product worden aangebracht. Hierdoor is de coating ijzersterk, zeer krasbestendig en uitermate bestand tegen corrosie. Hoe je PVD-producten onderhoudt, lees je in ons blog over het schoonhouden van PVD-kranen.

Hopelijk helpt bovenstaande blog jou bij de keuze voor een geschikte wanduitloop. Veel succes bij het uitzoeken en weet: wij staan graag voor je klaar zodra dat nodig is. Wie weet tot snel.

MAAK AFSPRAAK

Producten uit het verhaal