Hoe kan dat, een levenslange garantie op kranen?

Hoe kan dat, een levenslange garantie op kranen?

Levenslange garantie op je badkamerkranen, dat klinkt toch fantastisch! Het kan nu met de Meir kranen van Mastello. Meir is een Australisch merk dat gespecialiseerd is in het ontwerpen én produceren van onder andere design kranen met een moderne afwerking. Meir heeft onlangs de garantietermijn aangepast. Zo krijg je nu een levenslange garantie op de gehele collectie kranen en accessoires van Meir. Als je dus Meir kranen bij Mastello koopt, geniet je je hele leven van deze prachtige badkamer items. Hoe kan dat, een levenslange garantie op badkamerkranen? Je leest het in dit blog!

Het uitzoeken van de juiste kranen en accessoires

Het begint bij het begin: je bent van plan een badkamer te plaatsen of te renoveren en daarvoor heb je kranen nodig. Vaak ga je naar een winkel om je te oriënteren op de stijl en kies je op het oog een mooie kraan uit. Maar wat als je kraan zowel stijlvol als duurzaam kan zijn? De garantietermijn zegt iets over de kwaliteit en betrouwbaarheid van je kraan of badkameraccessoires. Kwaliteit is een aspect waar Meir zeker in uitblinkt, en laat dit dan ook de reden zijn om een levenslange garantie te geven op de Meir kranen en accessoires. Wat betekent dat, een levenslange garantie op kranen en accessoires?

Wat houdt een levenslange garantie van Mastello’s Meir in?

Allereerst dekt de levenslange garantie: 

  • de coating, 
  • afwerking,
  • kleur van de kranen en accessoires. 

Eventuele fabricage- en materiaalfouten vallen niet onder deze levenslange garantie, maar onder een garantietermijn van 10 jaar voor fabricage- en materiaalfouten. Een lange garantietermijn is goed, maar wat moet je doen wanneer je kraan of accessoire een defect vertoont?


Als er iets mis is met je product, neem dan contact met ons op. Samen wordt er dan gekeken naar een passende oplossing. De oplossing is volledig afhankelijk van je situatie, maar je kunt denken aan het vervangen van een onderdeel, de gehele kraan of het binnenwerk. Eigenlijk alles wat nodig is om een goed werkende kraan te hebben die voldoet aan de kwaliteitsnormen. Het is belangrijk om te weten dat de levenslange garantie niet geldig is op normale slijtage of schade als gevolg van verkeerd gebruik. Een levenslange garantie is natuurlijk best lang, maar wat maakt het mogelijk dat Meir dit kan aanbieden?

Producten liever in het echt bekijken?

Kom langs in ons Experience Center.

ROUTEMAAK AFSPRAAK

Hoe kan Mastello Meir een levenslange garantie geven?

Meir kan een levenslange garantie aanbieden door alleen te werken met materialen en technieken van de hoogste kwaliteit. Om je een goed beeld hiervan te geven, zoomen we in op de meest bekende product afwerkingstechnieken en de vijf huidige kleuren kranen van Meir: 

  • rosé goud
  • zwart,
  • chroom,
  • koper,
  • gun metal. 

Elke kleur heeft een andere productafwerking. Dit wordt gedaan om de kleur er zo mooi mogelijk uit te laten zien en deze ook zo te behouden.

Bekendste afwerkingstechnieken voor kranen

Voordat we het over de specifieke afwerking van de verschillende kleuren Meir kranen kunnen hebben, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de meest bekende afwerkingstechnieken voor kranen en accessoires in het algemeen. De meest gebruikte technieken zijn: poedercoating, gegalvaniseerd en PVD-coating. Hieronder leggen we kort uit wat de verschillen hiervan zijn.

Poedercoating

We beginnen bij de meest bekende techniek: poedercoating. Poedercoating is een type coating dat in de vorm van droog poeder wordt aangebracht op de kraan. Het vereist geen oplosmiddel om het bindmiddel en de vulmiddel componenten in een vloeibare suspensievorm te houden. De afwerking wordt elektrostatisch aangebracht en vervolgens uitgehard onder hoge temperaturen. Poedercoating is gevoeliger voor slijtage in vergelijking met de hierna te behandelen galvanisatie. Kleine krasjes zullen veel sneller zichtbaar zijn. Bovendien zijn er vaak kleine bobbeltjes zichtbaar op kranen met poedercoating, terwijl galvanisatie zorgt voor een gladde, strakke afwerking. Een groot nadeel van poedercoating is dat wanneer je bij een kraan met poedercoating een kras krijgt, deze coating gegarandeerd na verloop van tijd gaat afbladderen. Dit zorgt ervoor dat producten met een poedercoating afwerking vaak geleverd worden met een beperkte garantie. Om deze redenen hebben de producten van Meir geen poedercoating.

Gegalvaniseerd

Gegalvaniseerd is een proces dat elektriciteit gebruikt om metaal op te lossen en te vormen. De kranen worden onder stroom in een kleurbad gedompeld, waardoor de kleur aan het product blijft kleven. Dit zorgt ervoor dat de kranen zeer slijtvast en kleurvast zijn. In vergelijking met kranen met een poedercoating hecht gegalvaniseerd zich veel beter aan het materiaal. Als je een kras krijgt op een gegalvaniseerde kraan dan blijft deze zitten, maar de rest van de kraan blijft zoals het is en de coating zal niet gaan afbladderen. Vanwege de vele voordelen van deze techniek worden veel Meir kranen en accessoires afgewerkt met een gegalvaniseerde afwerking.

PVD coating

Een PVD-coating bij kranen is relatief nieuw, maar steeds meer merken komen met PVD-kranen. Dit komt door de vele voordelen die de PVD-coating biedt. Maar waar staat PVD eigenlijk voor? PVD staat voor Physical Vapor Deposition en is een geavanceerde techniek bij de productie van kranen. De techniek zorgt ervoor dat een dunne coating door een vacuüm wordt verdampt en op het oppervlak van de kraan wordt afgezet. Hierdoor krijgt de kraan de gewenste kleur en wordt deze erg sterk door de toplaag. De toplaag zorgt er ook voor dat de kranen krasbestendig zijn. PVD is duurzamer dan andere coatings doordat er bij het gebruik van een vacuüm minder hoge temperaturen nodig zijn om de coating aan te brengen. Door deze methode wordt er minder energie verbruikt bij het coaten van de kranen, wat PVD tot een duurzamere techniek maakt. Meir heeft diverse kranen met een PVD-coating.

De afwerking van de kleuren

Nu je op de hoogte bent van de verschillende product afwerkingen, willen we je graag meenemen in de diverse kleuren en de bijbehorende afwerkingen. Ook maken we een klein uitstapje vol inspiratie naar andere badkamerproducten waarmee je jouw kranen mooi kunt stylen, per kleur.

Zwarte kranen en accessoires:

Je hoort in de sanitaire wereld vaak dat de coating van zwarte kranen loslaat. Dit komt doordat kranen van sommige andere merken werken met een poedercoating voor hun zwarte kranen. Een poedercoating kan na verloop van tijd loslaten en afbladderen. Met de zwarte kranen van Meir heb je hier geen last van, omdat deze mat gegalvaniseerd zijn. Een zwarte Meir kraan kun je perfect stylen met een beige badmeubel, acryl bad en solid surface wastafel.

Rosé goud kranen en accessoires:

De rosé gouden kranen zijn ook gegalvaniseerd, wat ervoor zorgt dat de kranen hun unieke rosé kleur mooi behouden. De gegalvaniseerde afwerking is echter anders dan bij de zwarte kranen, waar mat gegalvaniseerd wordt gebruikt. Bij rosé goud zijn de kranen geborsteld gegalvaniseerd in de afwerking. Dit zorgt ervoor dat er een lichte borsteling te zien is in de kleur. Daarnaast hebben de rosé gouden kranen een speciale anti-vingerafdruk coating die ervoor zorgt dat er geen vingerafdrukken blijven plakken op je kraan. Als je een roze badkamer look wilt creëren, kunnen deze rosé gouden kranen mooi gecombineerd worden met een transparant roze bad, roze badkamermeubel, betonnen waskom en een grote spiegel met verlichting.

Chromen kranen en accessoires:

De chromen kranen en accessoires van Meir zijn gegalvaniseerd en gepolijst. Dit zorgt voor een mooi chroom resultaat dat zijn kleur goed behoudt dankzij de speciale gegalvaniseerde afwerking. Als je een gebalanceerde Scandinavische badkamer wil creëren, kun je deze kranen combineren met een houten badmeubel, solid surface waskom, acryl bad en een spiegel met led-verlichting.

Koperen kranen en accessoires:

Vaak noemen mensen deze kranen goudkleurig, maar bij Mastello noemen we ze koperkleurig. Dit komt doordat deze koperen kranen voorheen iets donkerder van kleur waren vanwege de gegalvaniseerde en geborstelde afwerking. Dat is nu echter veranderd, want de koperen kranen zijn aangepast naar een PVD, niet-geborstelde variant. Hierdoor zijn de kranen iets lichter van kleur dan een geborstelde gegalvaniseerde variant. Koperen kranen kunnen perfect gecombineerd worden met een groen badkamermeubel, groene wastafel en koperen accessoires.

Gun metal kranen en accessoires: 

Gun metal kranen en accessoires zijn vrij recent aan het assortiment toegevoegd, en daarom zijn ze voorzien van een geborstelde PVD-afwerking. Dit geeft de kranen een unieke en stoere uitstraling. De gun metal kranen passen goed bij verschillende badkamerstijlen en dragen bij aan het ontwerp van de badkamer. Onze persoonlijke favoriet is om de gun metal kranen te combineren met een cappuccino badmeubel, marmer wastafel en een rechthoekige spiegel met led-verlichting

Een mooi en betrouwbaar resultaat in je badkamer

Om ervoor te zorgen dat de producten van de hoogste kwaliteit zijn en blijven, maakt Meir gebruik van alleen de beste materialen en technologieën. Alle kranen en accessoires worden met de hand geïnspecteerd en getest om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en blijven voldoen.

Als je op zoek bent naar kranen of accessoires voor je badkamer, overweeg dan te investeren in een Meir kraan of accessoire van Mastello. Met de levenslange garantie en toewijding aan kwaliteit is het een betrouwbare keuze voor iedereen die op zoek is naar een stijlvol en betrouwbaar product. Alle Meir kranen en accessoires van Mastello zijn op voorraad en direct leverbaar. 

Kom langs in Mastello's Experience Center met 650 m² aan inspiratie en bekijk alle Meir kranen bij elkaar, met alle afwerkingen. Tijdens je afspraak worden al je vragen beantwoord en helpen wij je graag bij het creëren van de perfecte badkamer. Uiteindelijk ga je bij ons weg met een droombadkamer.

MAAK AFSPRAAK

Producten uit het verhaal