De beste keuze: een mengkraan of een thermostaatkraan?

Mengkraan of thermostaatkraan, de antwoorden

Een thermostaatkraan of een mengkraan, wat past er als beste in jouw badkamer? Mastello heeft een breed assortiment aan beide kranen, maar om jou een handje te helpen bij de keuze tussen een thermostaat- of mengkraan, leggen we je hier eerst duidelijk alle verschillen en bepaalde voordelen uit. Zo heb jij alle kennis op zak bij de zoektocht naar de geschikte kraan.

Waar passen deze kranen?

Gaan we voor de mengkraan of de thermostaatkraan? Dat leggen we je graag verderop in dit blog uit. Eerst is het goed om duidelijk voor ogen te hebben waar jij een thermostaatkraan of mengkraan überhaupt kunt plaatsen. Het fijne van beide kranen is dat ze werkelijk overal in het huis hun werk kunnen doen. Zowel de thermostaatkraan als een mengkraan is beschikbaar voor in de douche, maar ook voor bij een bad. Daarnaast zijn er ook beschikbare kranen voor de wastafel. Hier zit dus weinig verschil tussen. Maar waar dan wel in?

Wat is een thermostaatkraan?

Om de vinger op het verschil te leggen, beschrijven we de verschillende werkwijzen van de kranen. Beginnend bij de thermostaatkraan is dit een kraan met daarin een thermostaat. Bij een thermostaatkraan stel je een bepaalde temperatuur in, waarna het water met een druk op de knop of beweging automatisch deze temperatuur wordt. De ingebouwde thermostaat in de kraan regelt één van de toevoeren automatisch. Dit is vaak de koude waterstraal. De thermostaat warmt het water dan zo op, dat de gewenste temperatuur uit bijvoorbeeld de regendouche komt.

Producten liever in het echt bekijken?

Kom langs in ons Experience Center.

ROUTEMAAK AFSPRAAK

En de mengkraan dan?

Zoals de naam al doet vermoeden, moet je bij een mengkraan zelf de temperatuur instellen. Bij een mengkraan speel je zelf met de knoppen van warm en koud water om tot de gewenste temperatuur water te komen. De meest traditionele mengkranen hebben twee losse knoppen. Modernere varianten van de mengkraan krijgen één hendel of draaiknop.

Voordelen van een thermostaatkraan

Doordat een thermostaatkraan dit werk uit handen neemt, wordt deze als de luxere optie gezien. Het brengt namelijk meerdere voordelen met zich mee. Als eerste biedt een thermostaatkraan comfort tijdens bijvoorbeeld een douchebeurt. Zonder veel moeite regelt deze kraan voor jou de ideale temperatuur water. Geen gestoei met knoppen terwijl jij op warm water wacht.

Daarnaast is een thermostaatkraan met bijvoorbeeld kinderen een stuk veiliger. Op veel thermostaatkranen zit een begrenzer waardoor het water nooit te heet of juist ijskoud kan worden. Bij veel thermostaatkranen vind je een aanduiding voor 38 graden Celsius. Waarom? Dit is voor onder de douche of in bad een goede gemiddelde temperatuur. Lekker warm, maar niet té warm. Als laatste bespaart een thermostaatkraan water. Terwijl jij met een mengkraan speelt tot de juiste temperatuur er is, regelt een thermostaatkraan dit veel sneller waardoor jij hier sneller gebruik van maakt.

Voordelen van een mengkraan

Toch heeft ook de mengkraan een mooi voordeel. En die is voor jouw portemonnee, want een mengkraan is vele malen goedkoper dan een thermostaatkraan. Vaak scheelt het tweederde van de prijs. Dreigt een verbouwing van de badkamer dus buiten het budget te vallen, dan zou je geld kunnen besparen door voor een mengkraan te kiezen.

Veel keuze aan beide kranen

Bij Mastello ben je aan het juiste adres voor thermostaatkranen en mengkranen. Wij verkopen namelijk als één van de weinigen kranen van het merk Meir. Dit Australische merk maakte er een hele studie van om tot in de kleine perfectie met de beste kranen te komen. Naast een assortiment vol stijlvol ontworpen kranen, heb je een brede keuze aan de meest uiteenlopende kleuren. Wat te denken van een zwarte thermostaatkraan of een rosé gouden mengkraan? Deze kranen combineer je daarbij heel goed met de mooiste douchesets en badkameraccessoires.

Voor meer informatie staan onze experts voor jou klaar. Neem snel contact op met de klantenservice of neem een kijkje bij onze FAQ.

MAAK AFSPRAAK

Producten uit het verhaal