Kan teak in de badkamer geplaatst worden?

Teak plaatsen in de badkamer

Die vraag krijgen we vaker. En dat is niet gek. Hout is immers een natuurproduct, en hout ‘werkt’ altijd. Zo kan hout bij een verandering in de luchtvochtigheid krimpen, maar ook uitzetten. Wat dacht je van scheuren en kromtrekken? Een vochtige badkamer lijkt dan ook niet de ideale plek voor het plaatsen van houten badmeubelen. Want wie houdt nu de badkamer helemaal droog bij het douchen? En we knoeien toch allemaal wel eens met onze tandenborstel, lenzenbakje of de handzeep?

Toch kunnen velen van ons houten meubelen in de badkamer niet uit het hoofd zetten. Wij snappen wel waarom. Houten meubelen in de badkamer doen je denken aan die heerlijke buitendouche in een warm vakantieland in Azië. Natuur, warmte en rust, het zijn de karakteristieken die hout kenmerken. Maar niet getreurd! Voor alle hout-liefhebbers hebben wij een nieuwtje: teakhout leent zich uitstekend voor de badkamer!

Producten liever in het echt bekijken?

Kom langs in ons Experience Center.

ROUTEMAAK AFSPRAAK

Waarom teakhout?

Ook hout kun je gebruiken in ruimten die vochtig worden en in direct contact komen met water. Het is alleen wel belangrijk om te kijken naar het soort hout. Hier zitten namelijk enorme verschillen in. Voor in de badkamer is hardhout het meest voor de hand liggend. Met name teak is binnen dit soort een echte uitblinker. Door zijn duurzame kwaliteitseigenschappen heeft teak een bijzonder goede reputatie. Teak verdient daarom echt een plek in de badkamer. Teak is een massieve houtsoort met een dichte nerf en een hoog oliegehalte. Teak is hierdoor perfect bestand tegen vocht en temperatuurwisselingen. Ook kan teak wel tegen een stootje, perfect voor de drukke badkamer. Een teak badmeubel kan jaren mee.

Hoe kun je teakhout behandelen?

Een klein beetje olie op je teak badmeubel doet wonderen. De teak badmeubelen van Mastello worden onbehandeld geleverd en zijn, door hun duurzame eigenschappen, ook onbehandeld geschikt voor de badkamer. Toch raden wij aan teak badmeubelen eenmalig te oliën voor duurzaam gebruik. Hier kun je monocoat voor gebruiken. Olie het meubel voor plaatsing in de badkamer.

Hoe kun je teakhout onderhouden?

Uiteraard zul je ook de badkamer moeten schoonmaken bij gebruik. Een badmeubel van teak kun je het beste schoonmaken met lauw water en eventueel een beetje groene zeep. Gebruik geen sterke reinigingsmiddelen, die kunnen namelijk het hout beschadigen. Wil je na enkele tijd de gehele beschermlaag opfrissen, dan kun je het meubel opnieuw behandelen met monocoat.

Teak meubelen van Mastello

Ook bij Mastello zijn wij een groot fan van teak in de badkamer. Daarom kun je bij ons kiezen uit een ruim assortiment teak badmeubelen. Je kunt eindeloos variëren, onder meer in het soort top, de wastafel en een bijpassende kraan. Onze badmeubelen zijn van het merk Djati en worden enkel gemaakt van gecertificeerd teakhout. Een mooie en bewuste keuze. Kom je snel een keer kijken?

MAAK AFSPRAAK

Producten uit het verhaal