Poedercoaten of galvaniseren van kranen, wat is het verschil?

Wat is de beste afwerking voor je kranen

Regelmatig krijgen we vragen van klanten naar de kwaliteit van onze kranen. Deze vragen hebben vooral betrekking op de kwaliteit van de afwerking. Gekleurde kranen, zoals zwarte kranen, rosé gouden kranen en koperen kranen zijn namelijk een aanwezige badkamer- en keukentrend, dus is het geen wonder dat deze kranen door velen worden aangeboden. Hoe goed is de kwaliteit dan altijd? In dit artikel zullen we de verschillen tussen de diverse soorten afwerkingen uitleggen!

Welke afwerking hebben de kranen van Mastello?

Bij Mastello verkopen wij de kranen van Meir en bij dit merk kun je altijd op uitstekende kwaliteit rekenen. De kranen van Meir zijn namelijk gegalvaniseerd, ook wel ‘electroplated’ genoemd. Galvaniseren (electroplating) is een proces dat elektrische stroom gebruikt om metaal op te lossen en te vormen. De kranen worden onder stroom in een kleurbad gedompeld waardoor de kleur aan het product blijft kleven. Dit zorgt ervoor dat de kranen een zeer slijtvaste en krasbestendige afwerking krijgen.

Wat is poedercoating?

Een andere afwerking die veel kranen van andere leveranciers hebben, is poedercoating. Poedercoating is een type coating die wordt aangebracht als een droge poeder. Het vereist geen oplosmiddel om het bindmiddel en de vulmiddel onderdelen in een vloeibare suspensie vorm te houden. De afwerking wordt elektrostatisch aangebracht en vervolgens uitgehard onder hoge temperaturen.

Producten liever in het echt bekijken?

Kom langs in ons Experience Center.

ROUTEMAAK AFSPRAAK

Wat zijn dan de verschillen in kwaliteit?

Poedercoating is ten opzichte van galvaniseren gevoeliger voor slijtage. Kleine krasjes zullen veel sneller zichtbaar zijn. Ook zijn er bij poedercoating vaak kleine bobbeltjes op de kranen zichtbaar, terwijl galvaniseren zorgt voor een gladde, strakke afwerking. Daarnaast worden producten met een poedercoating afwerking veelal geleverd met een beperkte garantie van slechts één jaar. Dit in tegenstelling tot Meir die een levenslange garantie geeft op de afwerking van de kranen.

Als je wilt kiezen voor een kraan waar je op lange termijn van kunt genieten, zijn de kranen met gegalvaniseerde afwerking dus een duurzame keuze. Ontdek onze badkranen, wastafelkranen, fonteinkranen en keukenkranen!

Heb je meer vragen over de afwerking van de kranen van Mastello? Neem dan gerust contact met ons op! Wij vertellen je er graag meer over.

MAAK AFSPRAAK

Producten uit het verhaal