Wil je een bad nemen? Dit zijn de beste tips!

Mastello blog over baden en tips

Bij de verbouwing van een badkamer is meestal één van de eerste vragen die je jezelf stelt: neem ik wel of geen bad? Kies je er voor om een bad te plaatsen, dan heb je nog steeds de keuze uit 101 verschillende soorten baden. Zo kan je je bad laten inbouwen, wat nog steeds een budgetvriendelijke optie is. Of je kiest voor een meer luxere uitstraling met een hoekbad, half vrijstaand bad of  vrijstaand bad. In dit artikel geven wij je tips zodat jij de keuze voor een bad nemen beter kunt maken!

Voordelen van een vrijstaand bad

Met een vrijstaand bad krijgt je badkamer al snel een luxe uitstraling. Klassiek, tijdloos en tegelijkertijd toch ook modern. Het fijne van een vrijstaand bad, is dat je rondom makkelijk in het bad kan stappen. Een nadeel is wel dat je genoeg ruimte nodig hebt om überhaupt een vrijstaand bad te kunnen plaatsen.

Het vrijstaande bad is een trend die de laatste jaren steeds meer in opmars is. Daardoor is de keuze inmiddels flink gegroeid. Het ronde of ovale bad is nog steeds veruit de favoriet. Samen met het klassieke bad op pootjes. Maar daarnaast heb je tegenwoordig ook strakke, rechthoekige baden. Daar zijn wij groot fan van! Uiteraard zijn ook de vrijstaande baden uit te breiden met luxe extra’s zoals massagestralen of een luxe zwarte badkraan. Of kies voor een extra diep bad als je lang bent of graag volledig onder water ligt. Er zijn verschillende manieren waarop jij ultiem kunt ontspannen in bad. Laat je bad overigens altijd plaatsen door een professional. Dan weet je zeker dat het goed gebeurt en dat je met een gerust hart kan genieten van een heerlijk bad.

Producten liever in het echt bekijken?

Kom langs in ons Experience Center.

ROUTEMAAK AFSPRAAK

Voordelen van een half vrijstaand bad en hoekbad

Je ziet het vaak terug in een badkamer: het half vrijstaand bad of hoekbad. De uitstraling van deze baden is luxe in combinatie met een functionele benadering van de ruimte in de badkamer. Deze aspecten zijn dan ook zeker voordelen van dit type baden. Zo kun je het hoekbad in een hoek van de badkamer plaatsen, zowel links als rechts. Het half vrijstaande bad kun je mooi met de achterkant tegen een muur plaatsen om zo ruimte te besparen. Het design van de Mastello hoek- en half vrijstaande baden doet niet onder voor dat van het vrijstaande bad. Zo kun je het populaire geribbelde bad zowel in een vrijstaande versie krijgen als in een hoek- en half vrijstaand model. Ben je nieuwsgierig naar deze collectie baden? Kom dan langs in ons Experience Center in Hilversum, waar op dit moment de gehele collectie geribbelde baden en de iconische transparante baden te bezichtigen zijn in diverse badkamersettings.

Een bad nemen betekent tijd voor jezelf

In bad gaan is lekker ontspannend. Je vrijstaande bad staat en dan is het natuurlijk tijd om je bad uit te proberen. Los van het feit dat een bad nemen gewoonweg heerlijk is, is het ook nog eens goed voor je. Door het toevoegen van kruiden en geuren kan je bad therapeutisch werken voor je huid, spieren maar ook voor je geest. Door het warme water ga je als vanzelf ontspannen, waardoor je lichaam en geest volledig tot rust komen. Voeg je nog oliën toe aan het water, dan voed je tegelijkertijd je huid waardoor deze soepel blijft. Kies voor een lekker warm bad en pak een moment voor jezelf. Kies voor een etherische olie en ontspan.

Zorg voor de juiste temperatuur van het water

Tips om rustig een bad te nemen: steek wat kaarsjes aan, strooi bloemblaadjes in het bad, schenk een heerlijk glaasje wijn in, zet een rustgevend muziekje op. En zorg ervoor dat de temperatuur van het water goed is. Bij 37 tot 39 graden Celsius kan je echt ontspannen.

Heb je echter veel last van stijve spieren, bijvoorbeeld als je veel sport, dan is een bad van veertig graden goed om de spanning van de spieren af te krijgen. Een ontspannend bad kan voor sommige mensen te warm zijn. Vind je het water te heet? Als je in bad wilt maar het te warm is, stap dan eerst onder een warme douche. Zodra je lichaam opgewarmd is, zul je sneller wennen aan het warme water. Wil jij je spieren lekker los maken, kies dan voor een fijne om helemaal te ontspannen. In een warm bad zul je echt tot rust komen.

Ga je ’s ochtends in bad, is het juist verstandig om wat koeler water te nemen van ongeveer 36 graden Celsius of koeler. Het koude water zorgt ervoor dat je volop energie krijgt om de dag te beginnen. Het is ook lekker om wakker te worden om een koude straal stromend water. Wil jij weten waarom koud douchen zo goed voor je is? Lees dan ons artikel over de koude douche.

Een bad nemen, kies je voor badzout, oliën of schuim?

Een bad is niet natuurlijk compleet zonder schuim of badzout. Je kan veel verschillende dingen aan je bad toevoegen, afhankelijk van wat je wilt bereiken met je bad. Zo heb je etherische oliën met diverse geuren, zoals lavendel of eucalyptus, die ook nog eens goed zijn voor je huid. Of voeg eens kruiden of bloemen toe aan je bad die genezend en verfrissend werken. Maar natuurlijk kan je ook gewoon badzout of schuim aan je bad toevoegen. Houd er met badschuim wel rekening mee dat je huid kan uitdrogen, zodat je je huid extra moet verzorgen wanneer je een bad hebt genomen.

MAAK AFSPRAAK

Producten uit het verhaal