Hoe creëer je een stijlvol toilet?

Hoe creëer je een stijlvol toilet?

Het toilet is vaak een saaie ruimte waar weinig aandacht aan wordt besteed. Het is in veel huizen het kleinste kamertje en die wordt vooral functioneel gezien. Logisch! Toch zie ik een trend waarbij er meer aandacht wordt besteed aan het toilet. Ik laat me graag inspireren door Instagram en op die manier kan ik een kijkje nemen in prachtige interieurs. Daarom besloot ik tips te geven om het functionele toilet toch op een bijzondere manier in te richten. Daarmee past het toilet wellicht beter bij het mooie interieur in de rest van je huis!

Uitstraling & stijl

Voordat je begint met het opnieuw inrichten van het toilet bepaal je welke stijl jij mooi vindt. Wie een moderne, minimalistische inrichting in huis heeft, zal ook snel kiezen voor deze stijl in het toilet. Ik ben zelf ook erg fan van deze interieurstijl, want het is natuurlijk perfect met zwarte kranen en andere zwarte elementen. Daarnaast zie ik op Instagram en Pinterest ook veel toiletten in een romantische stijl. Als je dat nog niet helemaal voor je ziet: denk aan geglazuurde kleine rechthoekige tegels, roze elementen en marmer. Het is de stijl die je in veel toiletten in Parijs ziet. Bij deze stijl passen de koperen kranen en rosé gouden kranen weer perfect!

Kleuren in het toilet

Bij de keuze voor de uitstraling hoort de keuze voor de kleuren. Ik zie de kleur zwart heel veel in toiletten de laatste tijd. Het is bijvoorbeeld ontzettend gaaf als je de wand achter het toilet compleet zwart verft. Helemaal gaaf als de toilet zelf ook nog eens zwart is. Is dat toch iets te industrieel voor jou? Kies dan voor mooie strakke tegels achter de toilet en laat de rest van de wanden in het toilet stucen. Dan breng je toch die minimalistische stijl in het toilet...

Producten liever in het echt bekijken?

Kom langs in ons Experience Center.

ROUTEMAAK AFSPRAAK

Keuze voor toilet

Oké, eerlijk gezegd is de keuze voor de toilet natuurlijk niet heel bijzonder. Je kiest namelijk altijd voor een toilet die er mooi uitziet, maar vooral functioneel is. Bij ons kan je kiezen voor hangende toiletten, rimless toiletten of een toilet met inbouwreservoir.

Fonteinkraan

Wel leuk is het uitkiezen van de type fontein en fonteinkraan. Eerder heb je al gekozen voor een interieurstijl die jij mooi vindt. Als je houdt van minimalistisch zul je eerder een strakke fontein kiezen, maar een fontein met ronde vormen is ook altijd mooi.

Dan de keuze voor het type fonteinkraan. Bij de minimalistische stijl past de zwarte fonteinkraan echt perfect. De fonteinkraan heeft een industriële stijl en komt tot zijn recht bij diverse stijlen. Zoals ik eerder al schreef, ben ik echt fan van de zwarte badkamer/toilet en dan kan deze zwarte fonteinkraan niet ontbreken. Daarnaast vind ik de koperen fonteinkraan ook prachtig. Beiden zijn eyecatchers in het toilet!

Toiletrolhouder en handdoekhaakje

Het is het allermooist als je de toiletrolhouder en het handdoekhaakje laat matchen bij de fonteinkraan. Het ziet er strak uit én de stijl die je wilt uitstralen komt beter tot zijn recht. Wanneer je kiest voor een zwarte fonteinkraan, kunnen de zwarte toiletrolhouder en het zwarte handdoekhaakje niet ontbreken. Datzelfde geldt natuurlijk met de koperen fonteinkraan, koperen toiletrolhouder en het koperen handdoekhaakje.

Gastendoekje

Bij een handdoekhaakje hoort natuurlijk een mooi gastendoekje. Een mooi (en vooral schoon) gastendoekje zorgt voor een verzorgde uitstraling in het toilet. Ik adviseer een effen gastendoekje, zonder teveel poespas, omdat dit het meest minimalistisch is. Mocht je met het gastendoekje juíst wat kleur of sfeer in het toilet willen brengen, kun je altijd kiezen voor een gastendoekje met een leuke of vrolijke print. In dezelfde categorie kunnen ook de handzeep en handlotion op het fonteintje niet ontbreken. Ik raad aan om hier twee pompjes voor te kopen. De zeep en lotion kun je dan altijd opnieuw aanvullen en overgieten in het pompje. Dat ziet er toch iets stijlvoller uit dan een zeepje waar het merk op staat (tenzij het natuurlijk een hele mooie verpakking en branding heeft ;-)). Bekijk ook zeker onze toiletaccessoires!

Planten of andere accessoires

Eigenlijk is je toilet nu zo goed als af, maar je kunt het nog iets meer aankleden met wat accessoires. Allereerst vind ik planten in het toilet heel stijlvol. Sommige toiletten worden in het toilet iets naar voren geplaatst, waardoor er op het randje planten geplaatst kunnen worden. Let er wel even op dat de planten in het toilet weinig licht krijgen, dus kies de planten daar op uit. Lees daarvoor het blog over exotische badkamerplanten.

Daarnaast vind ik het altijd heel leuk als ik bij vrienden thuis kom en er hangen foto's op het toilet. Dat kan natuurlijk met fotolijstjes, maar ook een soort collage op de deur. Maak een prikbord en plak alles erop wat voor jou een mooie herinnering is. Dit kunnen polaroids, concertkaartjes, wenskaarten en uitnodigingen voor feestjes zijn. Verf het prikbord zwart of wit, zodat je ook daar die strakke stijl doortrekt.

Met welke tip ga jij aan de slag? Veel plezier met het vernieuwen en leuker maken van het toilet!

MAAK AFSPRAAK

Producten uit het verhaal