Alles dat je moet weten over solid surface

wat is solid surface en hoe onderhoud je dit materiaal

Solid surface is wat ons betreft het meest duurzame materiaal voor in de badkamer en keuken. Veel van onze waskommen, wastafels en baden zijn dan ook gemaakt van het materiaal. Toch zijn de voordelen van het materiaal nog redelijk onbekend. In dit artikel zullen we de meest gestelde vragen over solid surface beantwoorden.

Wat is solid surface?

Solid surface is een materiaal met bijzondere eigenschappen en voordelen. Het materiaal is sterk en erg duurzaam. Zo kan het materiaal geheel worden gerecycled, maar zijn eventuele beschadigingen ook eenvoudig te herstellen. Kleine krasjes kunnen gemakkelijk worden gepolijst, wat niet het geval is bij bijvoorbeeld keramiek of kunststof. Solid surface wordt veelal gebruikt bij de volgende producten:

  • sanitair producten, zoals wastafels, waskommen, baden en platen
  • keukenbladen
  • kasten en balies
  • gevelbekleding

Ook kom je het materiaal veel tegen in ziekenhuizen. De reden hiervoor is dat het materiaal eenvoudig schoon te maken is en bacteriën niet in het materiaal kunnen trekken.

Wil je meer weten over de eigenschappen en voordelen van dit materiaal? We hebben onlangs een artikel geschreven "Wat is solid surface?". Lees dit artikel voor meer informatie!

Producten liever in het echt bekijken?

Kom langs in ons Experience Center.

ROUTEMAAK AFSPRAAK

Vergeelt solid surface?

Mastello werkt alleen met solid surface merken met goede vulstoffen en verhoudingen. Daardoor kunnen we garanderen dat de solid surface producten niet kunnen vergelen. Bij producten met slechte kwaliteit vulstof kan dit wel het geval zijn. Omdat wij er zeker van zijn dat dit bij ons niet het geval is, geven wij 10 jaar garantie op onze solid surface producten.

Is solid surface gemakkelijk schoon te maken?

Solid surface is een heel gemakkelijk te onderhouden materiaal. Doordat het geen naden en poriën bevat, is het erg hygiënisch in gebruik. Hoe je het materiaal het beste schoon kunt maken? Dat lees je in ons artikel Solid surface schoonmaken: beste tips & tricks!

Trekken er vlekken in solid surface?

Nee, ook hier geldt dat het materiaal poriënvrij is, waardoor vocht en vuil niet in het materiaal kan trekken. Dit zorgt ervoor dat het eenvoudig schoon te maken is.

Zijn jullie wastafels van Corian of HI-MACS gemaakt?

Nee, Corian en HI-MACS zijn twee bekende merken die over het algemeen alleen solid surface platen maken. Deze platen worden door interieurbouwers gekocht voor het verwerken tot bijvoorbeeld een wastafel. Corian en HI-MACS verkopen dus geen wastafels.

Geïnteresseerd in solid surface wastafels? Ontdek dan ons assortiment!

Wat zijn de verschillen in kwaliteit tussen solid surface van polyester en acryl lijmstof?

Voor de eindgebruiker maakt het niet uit of de solid surface van polyester of acryl lijmstof is gemaakt. Voor verwerkers van het materiaal kan het wel zo zijn dat het één makkelijker te verwerken is dan het andere. Bij thermoformeren, vacuüm vormen, van solid surface wordt bijvoorbeeld veelal vaker gebruikgemaakt van acryl lijmstof. In kwaliteit is er echter geen verschil!

MAAK AFSPRAAK

Producten uit het verhaal