De beste planten voor in je badkamer

De beste planten voor in je badkamer

Wil jij de badkamer veranderen, maar geen zin in een complete verbouwing? Breng wat badkamerplanten in je badkamer en maak het exotisch! Botanische elementen geven je badkamer meer sfeer, maar helaas is niet iedere plant geschikt voor de badkamer. Waar moet je opletten als je planten voor in de badkamer wilt kopen? In de badkamer heeft een plant weinig daglicht en er is een hoge luchtvochtigheid. Let er daarom goed op dat de badkamer plant daar geschikt voor is. Hieronder vertellen wij je welke planten geschikt zijn voor de badkamer.

Badkamer planten

De beste planten voor in de badkamer zijn onder andere cactussen en varens. Kies geen planten die veel licht nodig hebben. De beste planten zijn vooral tropische planten, zoals bijvoorbeeld:

  • Gatenplant (monstera deliciosa)
  • Bamboe
  • Graslelie
  • Kwartjesplant
  • Aloë Vera
  • Scindapsus
  • Varen
  • Vrouwentong

Dit soort planten doen het goed in een vochtige omgeving en hebben niet perse directe zonlicht nodig. Ga jij je badkamer inrichten met een van deze planten? Het voordeel aan een Aloë Vera plant is dat je de inhoud van de stengels ook goed kunt gebruiken als gezichtsmasker. In de badkamer is deze plant dus helemaal op zijn plek.

Producten liever in het echt bekijken?

Kom langs in ons Experience Center.

ROUTEMAAK AFSPRAAK

De urban jungle badkamer met planten

Nu je weet welke planten geschikt zijn voor de badkamer kun je ze een mooi plekje geven. De regel bij de exotische badkamer is: hoe meer, hoe beter! Houd je dus vooral niet in en plaats zoveel mogelijk verschillende planten bij elkaar. Dit geeft niet alleen een heel mooi, sfeervol en exotisch gezicht, het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Planten voor in de badkamer produceren namelijk zuurstof en filteren de lucht. Haal de natuur naar binnen! Nu ga je waarschijnlijk nog vaker in bad. Met een badkamer plant zorg je voor een zuivere lucht en daarnaast ook nog eens een lekker geurtje in je badkamer.

Ook in <a href="https://www.mastello.nl/blogs/inspiratie-blogs/kleine-badkamer-inspiratie-en-ideeen">kleine badkamers</a> staat een badkamer plant erg mooi. Kies dan een aantal kleinere planten of één grote badkamer plant. Een badkamer plant heeft niet veel water nodig. Hij haalt het vocht uit de badkamer zelf. Is het erg warm en vochtig in jouw badkamer? Geef de plant dan een keer per de week water (een klein beetje) en voorkom bruine vlekken.

Een échte botanische badkamer

Wil jij nog meer botanische elementen in je badkamer? Dan raden wij teak badkamermeubels aan. Mastello is specialist op het gebied van badkamermeubelen vervaardigd uit massief teakhout. Een echte aanrader als je op zoek bent naar een badkamer die warmte en luxe uitstraalt. Daarnaast staan ze prachtig bij een badkamer plant. De meubels van Mastello zijn ook weer erg mooi te combineren met onze zwarte kranen en koperen kranen. Goed om te weten als je wél van plan bent om de complete badkamer te verbouwen. Wil je het stapje voor stapje doen? Ga dan eerst voor een aantal mooie planten voor in de badkamer.

MAAK AFSPRAAK

Producten uit het verhaal